Halede dæmoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

De halede Dæmoner er ni kæmpe dæmoner, der er et stort omdrejningspunkt i manga- og anime-serien Naruto. De kendes på antalet af haler de har, fordelt fra 1 til 9. Reelt set er de store levende livsformer af chakra og man betegner dem nogle gange, som chakra monstre ((japansk) Chakura no Bakemono), da de har så store kræfter, at de slår alle shinobier. Dog skal deres utrolige styrke ses i lyset af, at de har en dyrenatur, hvilket forhindre dem i at bruge deres evner intelligt og effiktivt. Men når de er forseglet inde i deres værter, taler de via dem og bruger deres kræfter. Akatsuki har siden den Fjerde Shinobikrig fanget halede dæmoner og deres værter og har kontrol over de første 7.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

De halede dæmoner har eksisteret længe før de første shinobi byer kom til. I starten af ninjahistorien eksisterede der kun én dæmon, den 10-halede dæmon, der skabte ødelæggelse over hele planeten, indtil Kongen af de 6 veje besejrede og forseglede dæmonen i ham selv, hvilket gjorde ham til den første jinchuriki (en person, der har en halet dæmon beseglet i sig). På sit dødsleje delte han den 10-haledes chakra i 9 andre dele og forseglede kroppen af den 10-halede i månen.[1]

Da shinobi byerne blev dannet, præsterede den første Hokage, Hashirama Senju, at fange og kontrollere de første 7 dæmoner med sin Wood Release teknik. Senere fordelte han dem mellem Shinobi nationerne, så magtfordelingingen blev mere ligelig. Men efter Hashirama's død kunne dæmonerne ikke længere kontrolleres, så de beseglede dem inde i mennesker.

De halede dæmoner[redigér | rediger kildetekst]

  • Den Et-halede vaskebjørn er en kæmpe sand farvet vaskebrøjns-lignende bæst. Den var beseglet i Gaara fra Sunagakure. Den blev senere fanget af Deidara, udtrukket og forseglet af Akatsuki.

(Dæmonens navn er Shukaku.)

(Dæmonens navn er Matabi.)

  • Den Tre-halede Gigant skildpadde er en kæmpe skildpadde-lignende bæst. Det var tidligere forseglet i Yagura, men blev af ukendte årsager fjernet fra ham og den rendte frit om, indtil Deidara og Tobi fra Akatsuki fangede og forseglede den.

(Dæmonens navn er Isobu.)

(Dæmonens navn er Son Gokū.)

  • Den Fem-halede Delfinhest var beseglet i Han fra Iwagakure. Den har krop som en hest, men dens hoved af baseret på en delfin. Den er blevet forseglet af Akatsuki.

(Dæmonens navn er Kokoū.)

  • Den Seks-halet Snegl var beseglet i Utakata fra Kirigakure. Det er en gigantisk, to-benet snegl med seks haler. Den blev fanget af Pain og forseglet af Akatsuki.

(Dæmonens navn er Saiken.)

  • Den Syv-halede Hornede Bi er en japansk næsehornsbille fra Takigakure. Den er blevet fanget og forseglet af Akatsuki.

(dæmonens navn er Chomei)

(Dæmonens navn er Gyūki.)

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Kyuubi.
  • Den Ni-halede Dæmon Ræv er den stærkeste af alle de nu halede dæmoner; et enkelt svirp med den hale var nok til at skabe tsunamier og ødelægge bjerge. Da den Ni-halede angreb Konoha, ofrede Minato Namikaze, den Fjerde Hokage sit eget liv og forseglede den i sin nyfødte søn, Naruto Uzumaki.

(Dæmonens navn er Kurama.)

  • Den Ti-halede dæmon var den oprindelige dæmon fra Naruto universet. Alle de ni dæmoner er kun små dele af den Ti-halede's chakra. Madara Uchiha's ultimative mål, Månens Øje planen, er at fange og samle alle de ni halede dæmon til den ti-halede, og blive den junchuriki, så han kan kaste en refleksion af sin Sharingan på månen, hvilket vil kaste en en uendelig Tsukuyomi, så hele verdnen kommer under hans kontrol.

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Naruto kapitel 467, side 14-16
  2. ^ Naruto kapitel 458, side 03