Herman Berens

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hermann Berens

Johan Herman Berens (7. april 1826 i Hamburg9. maj 1880 i Stockholm) var en tyskfødt svensk musiker.

Han blev uddannet af C.G. Reissiger i Dresden og gjorde sig 1845 bemærket som Pianist paa Kunstrejser sammen med Sangerinden Marietta Alboni. 1847 kom han til Sthlm, hvor han særlig gjorde sig gældende som Kvartetspiller. 1848-60 var han Musikdirektør ved Livregimentets Husarkorps i Ørebro. 1861 blev han kaldet til Sthlm som Lærer i Komposition ved det kgl. musikalske Akademi og blev Kapelmester ved »Mindre Teatern«. Som Klaverlærer var han meget søgt. Af ham er opført i Sthlm Operaerne »Violetta«, »En sommarnattsdröm«, »Lully och Quinault« og »Riccardo«. Desuden har han skrevet en Række Værker for Klaver, Sang (deraf to prisbelønnede 1855 i Sthlm) og kammermusik.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.