Hermann Wenzel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hermann Wenzel
Født 16. december 1863 i Großschönau
GroßschönauRediger på Wikidata
Oprindelse Tysk
Død 17. juni 1944 i Großschönau (81 år)
GroßschönauRediger på Wikidata
Genre Romantisk, salonmusik
Beskæftigelse Komponist og klaverpædagog
Instrumenter
Klaver, harmonium

Hermann Richard Wenzel (16. december 1863 i Großschönau - 17. juni 1944 i Großschönau) var en tysk komponist og musikpædagog.

Hermann Wenzel var søn af en musikalsk begavet væver, og Hermann trådte som 11-årig ind i det lokale kirkekor og fik tillige undervisning i kontrapunkt og orgelspil hos organisten og kunne snart vikariere for denne ved kirkens orgel. Han blev som faderen udlært som væver og kunne af finansielle grunde først som 21-årig begynde sit musikstudium ved konservatoriet i Dresden, hvor han fik grundig undervisning i klaver- og violinspil, sang, harmonilære og komposition. [1]

Hans første komposition for klaver, salonfantasien Frühlingsklänge, op. 12, blev fulgt op af flere tusinde lette salonstykker, danse og marcher, der havde stor succes i samtiden. Kendt blev han især for gavotten Veilchen aus Abbazia, op. 214, der også blev arrangeret for salonorkester og for kor. Wenzels 12 hæfter Schweizer Salon-Album menes stadig at finde anvendelse til undervisning af begyndere i klaverspil[1]. Hertil kommer hefter med musik for harmonium, en klaverskole, en harmoniumskole og en række selvstændige værker for kor.

I årene efter 1. verdenskrig svandt interessen for Wenzels værker.[1]

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]