Himmelev Skov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Himmelev Skov er en nyanlagt statsskov, beliggende i Roskilde Kommune nordøst for Roskilde i trekantområdet mellem bebyggelserne Himmelev, Trekroner og Slæggerup.

I alt 3.000 ha (3 km²) blev udlagt til skov efter en beslutning i Skov- og Naturstyrelsen i 2003, hvorefter den første beplantning foregik fra 2004. Roskilde Kommune har bidraget med yderligere 64 ha fra 2005. Skoven er herefter indledningsvist blevet realiseret gennem beplantning med træer og buske, hvorefter tilvoksning med udvikling af bundvegetation forventes at foregå løbende gennem de efterfølgende 20-30 år, varetaget med tilsyn af Roskilde og Københavns kommuner.

Skoven vil primært komme til at bestå af løvtræ, fortrinsvis eg, kombineret med bøg, ask og ær i mindre omfang. Skoven ligger oven på et betydningsfuldt grundvandsmagasin, og udlægning af arealet til skov har derfor et flerstrenget miljømæssigt formål, nemlig sikring af grønne områder og afhjælpning af CO2 problemer gennem binding af CO2 ved skovanlæggelse kombineret med beskyttelse af et væsentligt drikke- og grundvandsmagasin.

Skovarealet vil komme til at fremstå som en blanding af skovarealer kombineret med åbne pladser og anlæg til gavn og nytte for den lokale befolkning. Da det er en statsskov, er det tilladt at færdes til fods overalt i skovarealet, også om natten. Hunde skal dog holdes i snor. Dele af den nyanlagte skov vil blive indhegnet i tilvoksningsperioden.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°39′45″N 12°07′30″Ø / 55.66250°N 12.12500°Ø / 55.66250; 12.12500

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.