Hobbytrade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hobbytrade var en dansk producent af modeljernbanemateriel til Danmark og en række andre europæiske lande.
Firmaet blev startet i 1999 af Karsten Petersen som en fritidsbeskæftigelse. Den første model var et byggesæt til et transformatortårn. Som køkkenbordsproducent[1] kunne det være svært at følge med efterspørgslen. Da Karsten begyndte på produktionen af Cm-vognen, var det derfor i samarbejde med fabrikken Deak i Ungarn. Da det første lokomotiv (litra ME) skulle produceres, omdannede Karsten, sammen med sin bror Flemming, Hobbytrade til et anpartsselskab.

Hobbytrade er tidligere importør af slovenske Mehano, spanske Eletrotren. Hobbytrade indgik i 2006 et samarbejde med svenske Brimalm enginering. På Nürnbergmessen i 2006 annoncerede Hobbytrade sit første damplokomotiv litra D type IV, der efterfulgtes af litra S.

Økonomiske vanskeligheder bl.a. som følge af problemer med visse modeller førte til flere rekonstruktioner, men i april 2013 var det slut. Produktionen af blandt andet F-maskinen er overtaget af et nyt firma F 2010, der har de to nøglepersoner fra Hobbytrade tilknyttet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ En køkkenbordsproducent er når produkterne produceres på f.eks. køkkenbordet eller i garagen på en privat adresse og som regel i meget små mængder.