Hundetræning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
En hund til træning.

Hundetræning har til formål at regulere hundens adfærd.

Hundetræning anvendes inden for Agility, Sporhund, Politihund, Førerhund, Dressur med mere.

I etologien (læren om dyreadfærd) er der udbredt enighed om at anvende træningsmetoden "positiv forstærkning".[kilde mangler] Det vil sige en træningsform, der bygger på belønning som middel: Ros hunden, når den gør det rigtige samt være konsekvent i forbindelse med træningen.

Generelle betragtninger er, at tonefaldet har stor betydning for hunden, undgå at afstraffe hunden, opsøg hjælp hvis du ikke har viden om hundetræning, sørg for at træningen er sjovt for hunden og dig selv samt vær tålmodighed.[kilde mangler]

Til hundetræning lærer hunde typisk øvelser i gå ved fod, komme ved indkald, sidde pænt, m.m.[kilde mangler]

Et eksempel på hundetræning:

3 stokke sættes i jorden. Du står med hunden ved stok nr. 1. Du fortsætter med hunden til nr. 2, får hunden til at sidde. Du får hunden til at blive på sin plads, mens du går videre til stok nr. 3. Vend herefter tilbage.

Andet eksempel på hundetræning:

Hundetræneren holder hunden, mens ejeren går væk fra den. Hunden slippes fri og ejeren kalder den til sig med en enkelt kommando, sædvanligvis "på plads!" eller "plads!". Brug af flere kommandoer, hundens navn eller gestus betragtes som "ekstra kommandoer" og fratrækkes point i forbindelse med hundesport. Optimalt skal hunden bevæge sig i lige linje hen til ejeren og sætte sig ved ejerens venstre ben.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]