Imilchil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Imilchil
‫إملشيل‬, ⵉⵎⵉⵍⵛⵉⵍ Rediger på Wikidata
Overblik
Land Marokko Marokko
Demografi
Indbyggere 8.870 (2014)[1] Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 2.119 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Imilchil eller Imilshil ( berbisk: Imilcil, ⵉⵎⵉⵍⵛⵉⵍ , arabisk: إملشيل) er en lille by i regionen Meknès-Tafilalet i det centrale Marokko i Atlasbjergene med en befolkning på ca. 1.858 indbyggere.

Det ligger i en højde af 2.119 m i dalen Asif Mellulen ("den hvide flod"). Området Imilchil er hjemsted for Ayt Hdiddu-stammen, der er en berberstamme tilhører Ait Yafelman- konføderationen, og indbyggerne taler Central Atlas Tamazight. I nærheden af byen ligger hulerne i Axyam (Akhyam), Aguni-vandfaldene, Ziz-kløfterne og dalen og områdets igherman- slotte ( ksars ).

Bryllupsfestival[redigér | rediger kildetekst]

Byen Imilchil er i forbindelse med Berberkultur,en kendt for sin festival, officielt kendt som Betrothal-festivalen - Souk Aam eller Agdoud N'Oulmghenni . Sagnet fortæller, at to unge fra forskellige stammer blev forelsket, men blev forbudt at se hinanden af deres familier. Sorgen fik dem til at græde sig ihjel og skabte de omkringliggende søer Isli (hans) og Tislit (hendes) nær Imilchil. Familierne besluttede at etablere en dag på årsdagen for de elskendes død - hvor medlemmer af lokale stammer kunne gifte sig med hinanden. Således blev Imilchil ægteskabsfestival født. [2]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ rgph2014.hcp.ma (fra Wikidata).
  2. ^ "Archived copy". Arkiveret fra originalen 2009-02-02. Hentet 2009-05-31.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Arkivtitel brugt (link)