Instituttet for Blinde og Svagsynede

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) er Danmarks Nationale Kompetence- og Rehabiliteringscenter for unge og voksne med synsnedsættelse.

På IBOS kan en person med synsnedsættelse få hjælp til mange forskellige udfordringer. Man kan få rådgivning, afprøve og få anbefalet hjælpemidler. IBOS har en 3 årig STU-uddannelse[1] for unge, hvoraf nogle bor på IBOS´ boafdeling, mens andre bor udenfor.

Sammen med IBOS ligger en afdeling af Kennedy Centrets Øjenklinik (tidligere Statens Øjenklinik), som blandt andet samarbejder med IBOS om udredning af borgere på arbejdsmarkedet. IBOS har desuden en hjælpemiddeludstilling hvor man kan få råd og vejledning om hjælpemidler.[2]

Organisationen[redigér | redigér wikikode]

IBOS er landsdækkende og alle kommuner i Danmark kan frit bruge IBOS´ ydelser når det handler om synskompensation i forhold til arbejdsmarked og job. Københavns Kommune er IBOS´ driftsherre. Der er ca. 130 ansatte med en lang række faglige specialer. Siden 2007 har IBOS været ledet af institutchef Klaus Høm.[3]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.