Ladeluftkøler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Intercooler)
Gå til: navigation, søg
En ladeluftkøler fra en Audi 1,8 Turbo. Man kan ikke se, at ladeluftkøleren får en varm komprimeret luftstrøm fra turboen ind i det ene rør - og at den kølede komprimerede luft fra ladeluftkøleren fås fra det andet rør og sendes til motorindsugningen. Varmen afleveres til almindeligt atmosfærisk luft der blæses på tværs; gennem ladeluftkøleren i illustrationens synsretning.

En ladeluftkøler (anglicisme intercooler) er en luftkøler monteret på en bil med turbo, hvor ladeluftkøleren er placeret mellem turbo og indsugningsmanifold.

Turboladerens udgående luft er væsentlig varmere end indsugningsluften, da den er blevet presset sammen i turboen (adiabatisk proces). Ladeluftkølerens funktion er at køle indsugningsluften ned, inden den sendes ind i motoren og sammen med brændstoffet bliver forbrændt, det gælder her kun for benzin motoren, da luft og benzin suges trykket ind samtidigt.

Dieselmotoren[redigér | redigér wikikode]

På dieselmotoren er:

  • 1-takten luftindtaget/trykket/suget (dieselmotoren er også en sugemotor), knastakslen åbner for indluft ventilen, (det gør den også ved udstødningsventilen , så en diesel har også knastaksel og tandrem (på nogle motorer er knastakslen kædetrukket)
  • 2-takten; Når stempel har passeret dødpunktet i bund, går stemplet op, og indsprøjtningen af dieselbrændstoffet som kommer ind ved komprimeret højtryk, og hvor det til sidst selv antænder, et splitsekund efter dødpunktet i stempel-topstilling og så *3-Takten: eksplosionen.
  • 4-takten udstødningen.

På turbo og Comprexluftlader sendes en del af udstødnings luften til en (intercooler) ladeluftkøler og en del af den nedkølet udstødningsluft retur til 1 takten hvor den bliver blandet med den rene luft fra luftfilter boxen, den anden del udstødnings luft ud gennem udstødningen

Uden luft ingen eksplosion, derfor er det yderst nødvendig at få så meget og mest muligt koldt ind i 1-takten, specielt fra det det luft som tages i igennem luft filteret.

På udstødnings luften fra Comprexen går det gennem et alu-kølekammer og det samme ved retur fra Intercooleren som sidder lige foran vand køleren, ved at tage koldt luft i gennem enntrakt lign i fronthjælmen nedkøles ekstra disse 2 alu kammerer , de gir et mer effekt på akselratione samt 90 km længer kørsel på et tankfuld dieselolie og en.

Kold luft fylder mindre end varm luft. Derfor kan der være mere luft/brændstof i motorens cylinder når luften er kølet ned. Samtidigt modvirker det opvarmningen der er sket ved luftens passage gennem turboen.

Dette giver en større fyldningsgrad og bevirker at motoren kan frembringe flere hestekræfter, uden at man er nødt til at forøge cylindervolumen.

Ladeluftkøleren ligner mest af alt en almindelig køler, den nedkøler blot indsugningsluften i stedet for kølevandet.

Der findes også væskefyldte ladeluftkølere, hvor indsugningsluften køles med en allerede nedkølet væske. Denne variant benyttes især ved ekstrem motorsport som for eksempel dragracing.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]