Intranet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Et intranet er et datanet som er internt i en organisation, og som benytter sig af internetprotokollerne. En teknologi hvormed man internt i en organisation får adgang til dokumenter og tjenester via internetprotokoller. Understøtter gruppekommunikation.

Eksempel på brug: Et intranet er et elektronisk system, hvor man kan samle al den viden, der findes i en organisation, og gøre den let tilgængelig for alle. [Schultz Information/Forlag]

Man kan bruge intranettet til både at gå ind på andre computere på netværket, såvel som en central webserver. Computere på netværket kan kontaktes på adresser som fx denne: \\Computer1 (hvis styresystemet er Windows)

Man kan så komme på en webserver ved at gå ind på en IP som denne, 192.168.1.1 eller tilsvarende.

Intranet i bredere forstand[redigér | redigér wikikode]

Betegnelsen intranet bruges i bredere forstand om en samling netværksressourcer som kun er tilgængelige for en brugerkreds med særlige adgangsrettigheder. Særlig udbredt er betegnelsen i forbindelser med skoler og daginstitutioner, hvor der kan findes intranet for forældre, for ansatte og for eleverne. Et intranet i denne forstand er typisk tilgængeligt fra internettet i bred almindelighed, beskyttet af adgangskontrol.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]