Isabelle af Orléans og Bragança, grevinde af Paris

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Isabelle af Orléans og Bragança, grevinde af Paris (portugisisk: Isabel de Orléans e Bragança e Dobrzensky de Dobrzenicz, fransk: Isabelle d'Orléans-Bragance) (født 13. august 1911 på slottet Eu i Seine-Maritime, Normandiet, Frankrig – død 5. juli 2003 i Paris, Frankrig) var en brasilianskfransk prinsesse, der som gemalinde til en fransk tronprætendent blev titulær grevinde af Paris.

Forfædre[redigér | redigér wikikode]

Prinsesse Isabelle var datter af den brasilianske prins Pedro de Alcântara, fyrste af Grão-Pará og sønnedatter af Gaston, greve af Eu.

Desuden var prinsesse Isabelle oldedatter af Ludvig Karl af Orléans, hertug af Nemours, kejser Pedro 2. af Brasilien. Hun var også tipoldedatter af kong Ludvig-Filip af Frankrig, kejser Pedro 1. af Brasilien, Maria Leopoldina af Østrig, kong Frans 1. af Begge Sicilier.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Prinsesse Isabelle blev gift med sin slægtning grev Henrik af Paris (1908–1999), der var en en fransk tronprætendent. Gennem sit ægteskab blev prinsesse Isabelle grevinde af Paris.

Isabelle og Henrik fik 11 børn. I 1999 efterfulgte den ældste søn sin far som tronprætendent. I 2019 blev deres sønnesøn (Jean, greve af Paris, hertug af Vendôme) fransk tronprætendent.

Kilder[redigér | redigér wikikode]