It- og Telestyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

It- og Telestyrelsen var en styrelse under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Styrelsen blev dannet ved en sammenlægning af Telestyrelsen og Statens Information i 2002. Hovedopgaven for styrelsen var at varetage det offentliges udvikling på it- og teleområdet, ligesom styrelsen udarbejdede de overordnede regler for befolkningens forsyning af it- og teleydelser.

It- og Telestyrelsen havde også til opgave at sikre et konkurrencepræget marked, så man havde adgang til en tilgængelig, effektiv, sikker og billig digital infrastruktur.

I samarbejde med ministeriets departement var det desuden styrelsens opgave at varetage Danmarks interesser på it- og teleområdet i diverse internationale organisationer og under internationale forhandlinger.

Styrelsen havde ca. 300 ansatte og var beliggende i ØstbanegadeØsterbro i København.

Nicolas Fredriksen, teleanalytiker og stifter af TelePrisTjek.dk, rettede i 2007 og frem til 2010 kraftig kritik af Styrelsens "Prisguide", som angiveligt vildledte danskerne i deres beregning af hvilket mobilabonnement, der var billigst i forhold til deres forbrug. I marts 2011 blev Videnskabsminister, Charlotte Sahl Madsen, kaldt i Åbent Samråd, hvorefter hun i medierne medgav, at Styrelsen vildledte mobilkunderne. Styrelsens prisguide blev herefter nedlagt og efter folketingsvalget 2011 opsplittes It- og Telestyrelsen, hvorved styrelsen reelt nedlægges.[1] styrelsens ressortområder blev fordelt på Erhvervs- og Vækstministeriet, Forsvarsministeriet, Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 42′ 1,94″ N, 12° 35′ 26,82″ Ø