Jos Verstappen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jos Verstappen
2005
Personlig information
Fødsels­dato 4. marts 1972 Rediger på Wikidata
Fødested Montfort Rediger på Wikidata
Statsborger Kongeriget Nederlandene Rediger på Wikidata
Ægtefælle Sophie Kumpen Rediger på Wikidata
Børn Max Verstappen Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Jos Verstappens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johannes Franciscus "Jos" Verstappen (født 4. marts 1972 i Montfoort) er en hollandsk racerkører, der er bedst kendt for sine otte sæsoner i Formel 1, fra 1994 til 2003. Verstappen har kørt 107 Formel 1-Grand Prix'er, og hans bedste resultater er to tredjepladser i debutsæsonen 1994.

Hans søn, Max Verstappen, kører lige nu i Formel 1

Tidlige karriere[redigér | rediger kildetekst]

Verstappen begyndte sin racerkarriere i karting, da han var 8 år. I 1984 blev han hollandske juniormester. Han havde succes og vandt to europæiske titler.

I slutningen af 1991 begyndte han at køre bilracerløb. Han kørte i Formel Opel Lotus og vandt europamesterskabet i sin første sæson, hvorpå han fik en kontrakt til at køre i Formel 3 med Van Amersfoort Racing. Han havde også vundet Marlboro Masters og det Tyske Formel 3-mesterskab i 1993.

Formel 1-karriere[redigér | rediger kildetekst]

Før Formel 1[redigér | rediger kildetekst]

Verstappens første Formel 1-test var den 28. september 1993, da han testede for Footwork Arrows sammen med brasilianerne Gil de Ferran og Christian Fittipaldi. Verstappen satte en tid på 1:14.45 og havde kørt over 65 omgange. Det var en meget imponerende resultat for en første test. Efter sin første test blev han kontaktet alle teams undtagen Ferrari og Williams.

1994: Benetton[redigér | rediger kildetekst]

Jos Verstappen hos Benetton Formula i 1994.

Han kom ind hos Benetton som holdets testkører. Men da finnen J.J. Lehto blev skadet i en ulykke i testen før sæsonen, kom Verstappen til at vikariere i de to første løb i sæsonen.

1995-2003[redigér | rediger kildetekst]

Han kørte i perioden for holdene; Simtek, Footwork Arrows, Tyrell og i 1998 tog han over for danske Jan Magnussen hos det skotske hold Stewart, dernæst test og resverve hos HONDA og så tilbage til Arrows. Hans sidste sæson i Formel 1 var Minardi, som nu hedder Scuderia AlphaTauri, hvor hans søn Max fik debut

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]