Jump In The Fire

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Jump in the Fire"
Single af Metallica
fra albummet Kill 'Em All
A-side(r) Jump in the Fire
B-side(r) Phantom Lord (live)/Seek & Destroy (live)
Udgivet 1983
Format EP
Indspillet 10. maj - 27 maj 1983
Genre Thrash Metal
Længde 4:40
Pladeselskab Music for Nations
Skrevet af Dave Mustaine
James Hetfield
Lars Ulrich
Producer(e) Paul Curcio
Jon Zazula
Metallicas singlekronologi

"Whiplash"
(1983)
"Jump in the Fire" (1984) "Fade to Black"
(1984)

Jump in the Fire er en single fra thrash metalbandet Metallica fra deres album Kill 'em all. Nummeret var det andet Metallica skrev efter "Hit The Lights."

Sangteksten er skrevet fra djævlens synsvinkel, som ser folk der slår hinanden ihjel, og er derved sikker på de kommer i helvedet. De "hopper ind i ilden." Den originale sang var med på No Life 'Til Leather demoen, og handlede om seksualitet og var skrevet af den originale guitarist Dave Mustaine.[1][2]

Til sangen "Jump in the Fire" er der udgivet en officiel 12 tommer vinylsingle med et officielt "dyr" som var på coveret. Jump in the fire dyret har senere været vist på t-shirts. B-siden af singlen indeholdt to falske live versioner af "Phantom Lord" og "Seek & Destroy". De var optaget i et studie og fik senere lagt publikumsstøj på.

"Jump in the Fire" indeholder en anderledes guitarsolo end de andre numre på Kill 'Em All. Hvor de andre guitarsoloer spilles i meget høje toner i stor hastighed er Jump in the Fire soloen en oktav dybere og lidt mere rocket i stilen.

I et interview fortæller Lars Ulrich at en af grundene til de skrev den sang var at Iron Maidens sang "Run to the Hills" var den mest populære sang på det tidspunkt og det var således deres egen version af den sang.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Megadeth’s Dave Mustaine: My Life in 15 Songs (engelsk), rollingstone.com, 11. januar 2017, hentet 16. april 2019
  2. ^ Dave Mustaine is still pretty unhappy with Metallica as he brands Lars Ulrich as ‘scared’ (engelsk), nme.com, 11. juni 2018, hentet 16. april 2019

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]