Jungkook

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jungkook
Information
Pseudonym Jungkook Rediger på Wikidata
Født Jeon Jung-kook
(koreansk: 전정국)
1. september 1997 (26 år) Rediger på Wikidata
Sydkorea
Statsborger Sydkorea
Sprog Koreansk
Genre K-pop
Beskæftigelse Sanger og sangskriver
Medlem af BTS
Aktive år 2013 -
Pladeselskab Bighit Entertainment
Medlemmer V,Jimin,RM,J-Hope,Suga og Jin
Instrumenter
Vokal
Signatur

Jeon Jeong-guk (koreansk: 전정국; født 1. september 1997 i Busan, Sydkorea), bedre kendt som Jungkook, er en sydkoreansk sanger og sangskriver. Han er hovedvokalisten i drengegruppen BTS.

Tidligt liv og Pre-debut[redigér | rediger kildetekst]

Jeon Jung-kook er født d. 1. september 1997 i Busan Sydkorea. Hans familie består af forældre og ældre bror.

Jungkook gik i Baekyang Elementary og Middle School i Busan, og skiftede senere til Singu Middle School i Seoul. Da Jungkook var mindre, ville han blive badmintonspiller, men skiftede mening efter at ha set G-Dragon optræde med Heartbreaker på fjernsynet, og ville være sanger.[1]

I 2011 tog han til audition for talentshowet Superstar K i byen Daegu, men kom ikke ind. Til gengæld fik Jungkook castingtilbud fra syv forskellige koreanske Entertainments/underholdningsvirksomheder, og valgte derefter Big Hit Entertainment, efter at have hørt hans nu, fellow medlemmer og leader RM rap.[2]

I processen af at vælge sit såkaldte 'stagename' til sin karriere som sydkoreansk idol, diskuterede ham og Big Hit Entertainment bl.a. navnet; 'Seagull', som dog blev valgt fra til fordel for 'Jungkook'. Han er den ene af de tre medlemmer i gruppen, der har valgt at bruge sit fødselsnavn som 'stagename'. Dette er også tilfældet med gruppens Main Dancer og vokal; 'Jimin' og vokalisten Jin.

Før Jungkook debuterede som medlem af BTS, rejste han til Los Angeles for at arbejde på sin dans og teknik, til deres kommende debut. han fik timer af 'Movement Lifestyle'. Jungkook var med i Jo Kwon's 'I'm Da One' musikvideo, og har også været backup dancer for 'Glam' før han selv debuterede. Jungkook færdiggjorde 'Seoul's School of Performing Arts' i 2017. I 2016 valgte han at tage CSAT's Koreas landsdækkende universitet indgangseksamen og fra 2020 er han indskrevet på Global Cyber University, med hovedfag i Broadcasting og underholdning.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Den 13. juni 2013 debuterede Jungkook som et medlem af gruppen BTS med albummet; 2 cool 4 skool med titel-sangen; No more dream.

Sammen med BTS har han senere udgivet tre solosange: 'Begin fra albummet Wings 2016, hvor han beskriver hans oplevelse om at flytte til Hovedstaden Seoul i en ung alder, for at opnå sin drøm om at blive en Idol. I sangen synger Jungkook også om hvor glad han var for at hans medlemmer tog sig af ham. 'Euphoria' fra albummmet Love Yourself: Answer 2018. Sangen kom på en 5. plads på Billboard Bubbling Under Hot 100, og 'My Time' fra albummet Map of The Soul 7 2020. Sangen handler om hvordan Jungkook måtte give op på sine teenage-år, på grund af sin karrierer. Sangen kom på en 84. plads påUS Billboard Hot 100. 'Euphoria' og 'My Time’ er den første og anden sang der længst blandt K-pop sangere, har ligget på World Digital Song Sales, med 85 og 81 uger.

Jungkook har været co-producer på 2 af BTS's sange 'Love is Not Over' og 'Magic Shop'. I 2020 udgav Jungkook sin selvproduceret sang 'Still With You' , på Soundcloud i samarbejde med BTS's årlige fejring af årsdag.

Selv har han også udgivet flere coverversioner af forskellige kunstnere såsom, Justin Bieber, Troye Sivan, Adam Levine, Ved MBC Plus X Genie Music Awards i november 2018 opførte han We don't talk anymore sammen med den amerikanske popsanger; Charlie Puth, som han tidligere har lavet cover på sammen med BTS medlemmer Jimin. Jungkook har gennem 2019 nævnt i samtlige interviews, at han har planer om at udgive hans hidtil første solo-album i løbet af 2020.

Til minde om koreakrigen deltog han i kampagnen One Dream, One Korea, i et samarbejde med flere koreanske kunstnere. Sangen blev udgivet 24. september 2015. I 2016, var Jungkook castede i 'the pilot' episode Flower Crew. Han har også været med i 'Celebrity Bromance' og kæmpede i King of Mask Singer under navnet 'Fencing Man' i episode 72.

Påvirkning og indflydelse[redigér | rediger kildetekst]

I en undersøgelse fra 2019 udført af Gallup Korea, var Jungkook rangeret som den tredje mest elskede 'celebrity of the year' i Sydkorea. I 2016 debuterede han på en 20. plads, året efter på en 17. plads og i 2018 på en 8. plads. I 2018 lå Jungkook, 10 uger i streg, for magasinet 'Hi China' som den mest elskede celebrity, på listen i Kina. Jungkook er ekstremt populær på de sociale medier mellem fansene. I december 2018, blev der lagt en video op ham, mens han synger, videoen blev den mest retweeted tweet i Sydkorea det år. Forskellige artister, og udnævnt Jungkook, som værende deres rolemodel. Selv har Jungkook nævnt Justin Bieber, Justin Timberlake, som værende hans rolemodel . Jungkook's popularitet har skaffet ham hans nickname 'Sold Out King' ting han er blevet set bruge, er ofte usolgt hurtigt. Det kan bl.a. være sko, vin, bøger - specielt en 'I Decided to live as me' skrevet af Kim Soo-Hyun, blev en bestseller både i Sydkorea og Japan.

Jungkook var i 2019, den meste søgte manlige K-pop idol på Google, ifølge deres midt-års liste. Han toppede listen igen i 2020, og var den mest søgt K-pop artist på YouTube både i 2019 og 2020. På Tumblr, var han rangeret som nr. 1 på 'Top K-pop Stars' for 3 år i træk. På Twitter, havde han de fleste retweeted tweet i 2019, og på en 2. plads i 2020. i Marts 2021 satte Jungkook for første gang nogensinde rekorden for mest sete livestream i V-live's historie, da hans solo live, ramte over 22 milioner seer. Han satte for første gang rekorden i 2018, da hans livestream kom over 3.7 milioner seer, over hele verdenen.

Personligt liv[redigér | rediger kildetekst]

Til en koncert i Chile 2017, faldt Jungkook om på scenen. Det blev senere fortalt at Jungkook havde haft det dårligt den dag, men at der ikke var nogle underliggende problemer. Under 'Love Yourself World Tour' i 2018, fik han en skade i hælen, der gjord han ikke kunne være en del af koreografien, men måtte synge siddende. I november 2019, var han involveret i en mindre bilulykke med en taxachauffør men ingen af dem fik nogle større skader og en løsning med offeret blev aftalt.

Jungkook købte en lejlighed i 'Seoul Forest Trimage', hvor BTS medlemmen Jhope også ejer en lejlighed, som i 2018 var værd ₩4 billioner, svarende til lidt over 3,2 milioner dollars. Jungkook solgte lejligheden i oktober 2020, og koreanske medier fortalte at han ikke havde boet der, men i gruppens fælles lejlighed i 'Hannam The Hill' . Jungkook gav sin lejlighed i 'Yongsang City Park' til sin ældre bror. Jungkook købte hus i Itaewoon i november 2020, og kun få timer efter beskeden var adressen ude.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Jungkook's arbejde

Listede sange

Title Year Peak chart positions Sales Album
KOR CAN HUN NZ SCT UK US US World
As lead artist
"Begin" 2016 27 1
  • KOR: 90,526
Wings
"Euphoria" 2018 11 86 16 9 49 45 1
  • US: 15,000
Love Yourself: Answer
"My Time" 2020 21 20 58 84 1
  • US: 24,000
Map of the Soul: 7
Collaborations
"Perfect Christmas"

(with Jo Kwon, Lim Jeong-hee, Joohee, & RM)

2013 45
  • KOR: 64,789+
Non-album singles
"—" denotes releases that did not chart or were not released in that region

Andre sange

Year Title Format Other Notes Ref.
2013 "Like A Star" Digital download, streaming with RM
2015 "One Dream One Korea" with various artists
2016 "I Know" with RM
"I'm In Love" with Lady Jane
2020 "Still with You"

Skrivning og production credit

Year Artist Album Song
2013 BTS 2 Cool 4 Skool "We Are Bulletproof Pt. 2"
"No More Dream"
"Outro: Circle Room Cypher"
2015 The Most Beautiful Moment in Life, Part 1 "Outro: Love Is Not Over"
The Most Beautiful Moment in Life, Part 2 "Run"
2016 The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever "Dead Leaves"
"Run" (Alternative Mix)
"Love Is Not Over"
"Run" (Ballad Mix)
Youth "Introduction: Youth"
2018 Love Yourself: Tear "Magic Shop"
2020 Map of the Soul: 7 "My Time"
Jungkook Non-album release "Still With You"
BTS Map of the Soul: 7 - The Journey "Your Eyes Tell"
"Outro: The Journey"
Non-album release "In the Soop"
Be "Telepathy"
"Stay"
2021 BTS, the Best "Film Out"

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hye Jin Hwang (17. maj 2018), ‘슈스케 통편집→메인 작곡돌’ 방탄 황금막내 정국, 놀라운 성장史 (koreansk), newsen.com, hentet 21. januar 2019
  2. ^ Jungkook, fandom.com, hentet 21. januar 2019

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]