Jungkook

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jungkook
Jeon Jung-kook at BBMAs, 1 May 2019 02.jpg
Information
Pseudonym Jungkook Rediger på Wikidata
Født Jeon Jung-kook
(koreansk: 전정국)
1. september 1997 (23 år)
Sydkorea
Statsborger Sydkorea
Sprog Koreansk
Genre K-pop
Beskæftigelse Sanger og sangskriver
Medlem af BTS
Aktive år 2013 -
Pladeselskab Bighit Entertainment
Medlemmer V,Jimin,RM,J-Hope,Suga og Jin
Instrumenter
Vokal
Signatur
Signature of BTS' Jungkook.svg

Jeon Jeong-guk (koreansk: 전정국; født 1. september 1997 i Busan, Sydkorea), bedre kendt som Jungkook, er en sydkoreansk sanger og sangskriver. Han er hovedvokalisten i drengegruppen BTS.

Tideligt liv og Pre-debut[redigér | redigér wikikode]

Jungkook gik i Baekyang Elementary og Middle School i Busan, og skiftede senere til Singu Middle School i Seoul. Da Jungkook var mindre, ønskede han at blive en badminton spiller, men skiftede mening efter han så G-Dragon optræde med Heartbreaker på fjernsynet, ville han være en sanger.[1]

I 2011 tog han til audition for talentshowet Superstar K men kom ikke ind. Til gengæld fik Jungkook castingtilbud fra syv forskellige koreanske underholdningsvirksomheder, og valgte derefter Big Hit Entertainment.[2]

I processen af at vælge sit såkaldte 'stagename' til sin karriere som sydkoreansk idol, diskuterede ham og Big Hit Entertainment bl.a. navnet; 'Seagull', som dog blev valgt fra til fordel for 'Jungkook'. Han er den ene af to medlemmer i gruppen, der har valgt at bruge deres fødselsnavne som 'stagename'. Dette er også tilfældet med gruppens Main Dancer og vokal; 'Jimin'.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Den 13. juni 2013 debuterede Jungkook som et medlem af gruppen BTS med albummet; 2 cool 4 skool med titel-sangen; No more dream.

Sammen med BTS har han senere udgivet to solosange: 'Begin' fra albummet 'Wings' og 'Euphoria' fra albummet 'Love Yourself: Answer'. Han har gennem 2019 nævnt i samtlige interviews, at han har planer om at udgive hans hidtil første solo-album i løbet af 2020.

Til minde om koreakrigen deltog han i kampagnen One Dream, One Korea, i et samarbejde mellem flere koreanske kunstnere. Sangen blev udgivet 24. september 2015.

Jungkook har også udgivet flere coverversioner af forskellige kunstnere såsom, Justin Bieber, Troye Sivan, Adam Levine, Charlie Puth, og ved MBC Plus X Genie Music Awards i november 2018 opførte han We don't talk anymore sammen med den amerikanske popsanger; Charlie Puth.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Hye Jin Hwang (17. maj 2018), ‘슈스케 통편집→메인 작곡돌’ 방탄 황금막내 정국, 놀라운 성장史 (koreansk), newsen.com, hentet 21. januar 2019. 
  2. ^ Jungkook, fandom.com, hentet 21. januar 2019. 

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]