Kategoridiskussion:Økonomi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

På denne kategoriside står der at underkategorierne følger et bestemt klassifikationssystem, som engelsk wiki også følger. Jeg har lige lavet kategorien spilteori og hvis denne skal placeres i samme underkategori, som på engelsk wiki, skal jeg lave en ny kategori, (Mathematical and quantitative methods (economics)) som indtil videre ikke indeholder andre artikler. Skal jeg lave den kategori, skal jeg bare tilføje spilteori til økonomi eller skal jeg tilføje den til mikroøkonomi, hvor en af artiklerne fra spilteori allerede ligger? --SuneJ 2. sep 2007, 16:43 (CEST)

Jeg kan se, at den kategori omfatter økonometri og statistisk metode. Selvom vi vist endnu ikke har nogen artikler til kategorien, så synes jeg stadigvæk, at den er god at have til fremtidig kategorisering. --|EPO| 2. sep 2007, 16:48 (CEST)
Det, synes jeg til gengæld, er en meget lidt mundret kategorititel. Jeg ville bare foretrække, at spilteori lå i mikroøkonomi- og matematikkategorierne. --PhoenixV 2. sep 2007, 17:01 (CEST)
Kan den ikke bare ligge begge steder? --SuneJ 2. sep 2007, 17:26 (CEST)

Nyere tid[rediger kildetekst]

Som en decideret videnskabelig disciplin er økonomi vel relativt ny. Men konceptet om økonomi og penge er meget gammelt. Bare mønter blev jo også anvendt i Romerriget. Værdisættelse og byttehandler forekom også lang tid før. --|EPO| COM: 20. okt 2010, 18:31 (CEST)

Der er en igangværende diskussion på Kategoridiskussion:Nyere_tid . Mht. kategorien 'økonomi' så er det jo den videnskabelige disciplin der menes . Sechinsic 21. okt 2010, 20:47 (CEST)

Økonomi handler kort sagt om penge...[rediger kildetekst]

Kan dette eventuelt ændres? Jeg vil vove at påstå at økonomi (hvis vi snakker samfundsvidenskab) handler om stort set alt andet end penge. I hvert fald inde for mange grene af økonomien som videnskab. Man vil ofte støde på antagelser som pengeneutralitet... Eventuelt en klassiker i stil med:"Økonomi beskrives ofte som studiet af hvordan knappe ressourcer allokeres bedst muligt." eller lignende. (skrev Patrick Kofod Mogensen (diskussion • bidrag) 15. jan 2011, 17:49. Husk at signere dine indlæg.)