Kategoridiskussion:Akademiske discipliner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad er akademiske discipliner? Kategoriteksten henviser til en ikke-eksisterende artikel, så der er ikke megen hjælp at hente der. Hvis man ser på kategoriens artikler og underkategorier, er det vist noget med fag, hvori der undervises på universitetet, men det står ikke ganske klart. Måske man skulle skrive noget bedre end {{katmere}}?--Palnatoke 27. aug 2005 kl. 08:17 (CEST)

Jeg har oprettet artiklen - som en meget kortstubbet stub. --Troels Nybo 27. aug 2005 kl. 09:24 (CEST)

Er alt ikke akademiske discpliner? Uanset hvilket fænomen vi taler om, er der nogle der studerer det videnskabeligt. De kan så finde på at tilbyde et kursus i det.--Per Abrahamsen 27. aug 2005 kl. 12:37 (CEST)

Ja, hvis det skal være korrekt, bør man nok snarere tale om den "akademiske metode". De akademiske discipliner er vel så de fag, hvor man normalt anvender denne metode; men er måske rigeligt upræcist - og opfylder dermed ikke kravene i netop denne metode. Lars Helbo

Jeg mener at akademiske discipliner er det samme som videnskaber så derfor kan vi lægge de to kategorier sammen til en.--Lena Dyrdal Andersen 11. apr 2010, 20:46 (CEST)

Jeg tager det i mig igen idet man kan se på f.eks. som en historisk udvikling. F.eks. var alkymi en akademisk disciplin men det er ingen videnskab idag. teosofi er vel også et eksempel og det er astrologi også - det er en historisk akademisk disciplin. øh eller en del af det..--Lena Dyrdal Andersen 11. apr 2010, 23:15 (CEST)