Kategoridiskussion:Artikler fra denstoredanske

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

© Denne artikel må du .[rediger kildetekst]

Jeg har indtil videre fundet at dette link "© Denne artikel må du ." på en artikelside hos Den Store Danske kan føre til to forskellige sider:

  1. "Copyright oprindelige artikler"
  2. "Copyright nye artikler"

På ingen af disse sider nævnes datoen 26. februar 2009 som man imidlertid kan finde på denne side om brugerlicens

Hvor datoen er før 26. februar 2009 sammen med link 1) er der vel ingen tvivl, men hvis den er sammen med link 2) er det en smule forvirrende. Måske skifter linket automatisk fra 1) til 2) når der er blevet tilføjet nyt materiale, som man så selv skal pille ud for at kunne bruge det frit.

Er nogen i stand til at gennemskue det.

Det ville være rart hvis der kunne laves en liste med alle artikler oprettet efter 26. februar 2009 som så kunne bruges uden tvivl.

PS: et eksempel, der måske har snydt Bruger:Mathiaskh, er Augustlovene fra "Augustlovene 1914" der linker til 2) men hvor der nok er redigeret efter 26. februar 2009, men ikke er tilføjet nyt materiale (se versionsoversigt)
-- Mvh PHansen 27. sep 2010, 12:48 (CEST)

Har jeg forstået dig ret, PHansen, at der lader til at være en fejl i DSD's rettighedsangivelser, således at "oprindelige artikler" kan være mærket som "nye artikler"? Det lyder problematisk, men i første omgang mest for DSD.. --Palnatoke 27. sep 2010, 13:10 (CEST)
Jeg har nu gjort en Gyldendal-medarbejder opmærksom på situationen og satser på at de 1) finder en løsning, 2) melder tilbage. --Palnatoke 27. sep 2010, 15:36 (CEST)

Ja. – Lad os håbe de kan lave lettere i det enkelte tilfælde at fortolke indholdet af linket "© Denne artikel må du .", og ikke behøver at gennemlæse andre sider derudover. -- Mvh PHansen 27. sep 2010, 17:40 (CEST)

Hvis vi af hensyn til vore egne licensbetingelser alligevel skal identificere forfatterne, kommer vi jo heller ikke uden om at kontrollere flere sider, men jeg ser, at der ovre i højre kolonne på DSD faktisk nævnes "oprindelig forfatter" med en dato. --Palnatoke 3. okt 2010, 07:55 (CEST)

[redigeringskonflikt

Der føres fra 3.okt. også en diskussion på Wikipedia:Sletningsforslag/Skabelon:Denstoredanske -- Mvh PHansen 3. okt 2010, 08:00 (CEST)

Ophavsret krænket: Kopiering fra Den Store Danske - også selvom man har lavet små petitesseagtige ændringer på Wikipedia[rediger kildetekst]

Nogle Wikipedia-artikel er uretmæssigt kopieret fra Den Store Danske. Nogle af artiklerne er efterfølgende forsøgt "omskrevet", men omskrivningerne er gjort så dårligt, at artiklerne fortsat klart er kopieret fra Den Store Danske.

Mange af Wikipedias bidragsydere er ikke klar over, at man ikke kan "snyde" loven og undgå de ophavsretlige regler ved at udskifte et par ord med nogle synonymer, flytte på nogle kommaer, og ombytte rækkefølge af nogle sætninger og ord. Det er indlysende, at man ikke kan tage en roman eller en faglitterær bog og ændre lidt i formuleringerne og derefter genudgive bogen og påstå, at man selv har skrevet den. --Forenkortbemaerkning (diskussion) 21. sep 2012, 21:58 (CEST)