Kategoridiskussion:Astronomiske asterismer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flyttet spørgsmål fra Brugerdiskussion:Glenn:

Du har lavet en kategori der hedder astronomiske asterismer, men så vidt jeg kan se betyder det stort set det samme som stjernebilleder bortset fra at stjernegrupper der ikke er officielt anderkendte som stjernebilleder kan høre under denne kategori. Lige nu er der to artikler i kategorien hvor den ene er stjernebillede og den anden er karlsvognen. Jeg vil foreslå at slette den kategori og så flytte karlsvognen over i kategorien stjernebilleder eller lave en underkategori under stjernebilleder for delvise stjernebilleder som karlsvognen og andre. Jeg synes i hvert fald det virker lidt dårligt at have en så lille(og hvis jeg skal sige min egen mening ubetydelig) kategori til at ligge på astronomikategoriens forside. Har du nogen gode grunde til at den skal ligge der vil jeg meget gerne høre dem.Elentirmo 17. dec 2006 kl. 15:37 (CET)

Hej Elentirmo
Et astronomisk asterisme er en mindre stjernegruppering som ikke regnes for et stjernebillede - kilder:
  • Dansk: Asterisme
  • Engelsk: en:Asterism (astronomy) Citat: "...In astronomy, an asterism is a pattern of stars seen in Earth's sky which is not an official constellation..."
  • Tysk: de:Asterismus (Astronomie) Citat: "...Ein Asterismus ist Teil eines oder mehrerer Sternbilder und gilt selbst nicht als solches..."
Det vil derfor være forkert at flytte Karlsvognen til Kategori:Stjernebilleder.
Hvis man absolut ville samle stjernebilleder og asterismer i samme kategori, skulle det være noget i stil med en:Category:Stellar groupings.
Glenn 18. dec 2006 kl. 20:11 (CET)