Kategoridiskussion:Community Sites

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvad hedder den slags hjemmesider på dansk? --Rune Magnussen 14. aug 2007, 22:48 (CEST)

  1. De er ikke hjemmesider,
  2. Berlingeren kalder dem "sociale netværk på internettet", mens Politiken beskriver MySpace som et "internet-mødested". --Palnatoke 17. aug 2007, 06:48 (CEST)


Jeg tillader mig lige at genoplive denne diskussion.
Såkaldte "Community websites" er en form for hjemmesider.
Som navnet antyder, er de hjemmesider der giver mulighed for, at danne sociale netværk online. På denne måde kan de anses som en slags "sub-genre".
Jeg ved ikke om der umiddelbart eksistere en fordansket udgave af udtrykket.
Google: "Sociale netværk på Internettet" - ca. 1.550
Google: "Internet-mødested" - ca. 1.340
Nogen forslag til hvad vi gør ved dette?

Derudover undre det mig, hvorfor denne kategori står som "kun til danske sider"?
~ Mads Ren`ai 23. feb 2009, 13:41 (CET)
Sociale netværk” har efterhånden vundet indpas på dansk. Jeg foreslår, at vi omdøber kategorien til det. Artiklen “socialt netværk” omhandler ordet i en anden betydning, nemlig venner og familie i almindelighed, men begrebet har også en selvstænding betydning som betegnelse for Facebook og lignende tjenester. --C960657 19. feb 2010, 19:45 (CET)
eller sociale medier. Vi kan da ikke være bekendt at have en engelsk kategori??? Mvh --Sir48 (Thyge) (diskussion) 27. jan 2017, 21:32 (CET)
Forslag: Fællesskab sites, fællesskabssites eller måske fællesskabsnetsteder.
Kigget på en:Virtual community og en:Online community fra den engelske kategori - og site, ordnet.dk: fællesskab, ordnet.dk: site.
Jeg vil påstå at website ikke er bredt nok, da man i princippet kan have internetsteder (forkortet netsted), som anvender andre protokoller end http og https - fx en app via en anden slags internetprotokol.
--Glenn (diskussion) 27. jan 2017, 22:34 (CET)
Antal søgefund på -dk sider:
--Glenn (diskussion) 27. jan 2017, 22:43 (CET)
Jeg vil gøre opmærksom på at vi i forvejen har kategori Kategori:Sociale netværkstjenester, jeg betragter indholdet af Community sites som det samme, men en undergruppe dertil. Jeg har ingen bud på, hvordan den bør oversættes. --Patchfinder (diskussion) 27. jan 2017, 23:39 (CET)
Jeg vil påstå at det er argumenter til at have begge kategorier (Kategori:Community_Sites (bredest), Kategori:Sociale netværkstjenester):
Fællesskab, ordnet.dk: fællesskab "det at en gruppe mennesker er sammen om noget og derved føler en vis samhørighed"
Social, ordnet.dk: social - "vedr. kontakt, samvær og samspil med andre mennesker"
Eksempel: Wikipedia er et et "Community Site", men ikke en social netværkstjenester.
--Glenn (diskussion) 28. jan 2017, 00:12 (CET)
Mine navneforslag er "fællesskabstjenester" eller "fællesskabsnetsteder". --Patchfinder (diskussion) 28. jan 2017, 00:26 (CET)