Kategoridiskussion:Computerspil

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Computerspil Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Computerspil, et forsøg på at koordinere forbedringer og oprettelser af computerspilsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Computerspils genrer[rediger kildetekst]

Ville det ikke være en god idé at have underkategorier til de forskellige spilgenrer. Jeg ved godt der ikke er så mange spilartikler på den danske wikipedia endnu, men det kommer jo nok? I så fald hvordan skulle de forskellige underkategorier være navngivet? Skal et FPS også hedde First Person Shooter eller skal der laves en fordanskning ('Førstepersons skydespil'?). --Grue 2. feb 2006 kl. 02:17 (CET)

Umiddelbart synes jeg, at ideen virker god. Men som du selv siger, så er antallet af spil begrænset i øjeblikket. Men efterhånden som sektionen udvides, så er jeg da positivt indstillet over for opdeling i genrer. Dog så vidt mulig uden fordanskning; "Førstepersons skydespil" både lyder og ser dumt ud. --|EPO| 2. feb 2006 kl. 17:16 (CET)

Navngivning[rediger kildetekst]

Jeg har set lidt på denne kategori, og mener at den burde flyttes til Kategori:Videospil. Dette er grundet at den har en underkategori kaldet Kategori:Spillekonsoller, og dette er ikke en del af computerspil, men snarere overgruppen videospil. --Kjøller 4. mar 2009, 12:33 (CET)

Jeg er enig i dette forslag. En spillekonsol er ikke et computerspil... Kategorien Kategori:Videospil er en god måde at inkoorporere dette på, og er samtidig en mulighed for at udvide kategorien. --Schønning 4. mar 2009, 12:38 (CET)
Enig med Kjøller og Schønning. --Harne 4. mar 2009, 12:43 (CET)
Hvis vi ændre "Computerspil" til "Videospil", så bør vi vel også gøre det samme for alle underkategorier der f.eks. hedder "Computerspil efter X", da disse bruges generelt for spil til alle konsoller/maskiner. Det samme gælder så også diverse skabeloner brugt for dette emne.
Det lydder umiddelbar som et større projekt, men det meste af det kan vel bare ordnes med bots..
Personligt troede jeg egentlig at udtrykket "videospil" for længst var dødt, da en spilkonsol i dag teknisk set bare er en computer specialiseret i fremvisning af grafik, som kan kobles til TV'et. Men jeg kan jo selvfølgelig tage fejl.
Men anyway! Hvis ellers alting bliver gjort/rettet/flyttet korrekt, så ser jeg ikke noget større problem ved dette forslag.
~ Mads Ren`ai 7. aug 2009, 10:46 (CEST)