Kategoridiskussion:DK5 99.4

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

På et tidspunkt bliver den alfabetiske ordning ikke tilstrækkelige - og så bør man foreslå en underinddeling af gruppe 99.4 - f.eks. efter DK5-systemet, så man på forhånd ved, hvordan man skal forholde sig. Problemet kan også løses ved koordinativ indeksering, dvs. flere indførsler - men da Wikipedia mig bekendt ikke er særlig god til kombination - så vil jeg anbefale den traditionelle træ-struktur/hierakiske linieære løsning.--hansjorn 7. dec 2004 kl. 00:18 (CET)

Jeg forstår ikke hvad det er du anbefaler. Vi har allerede kategori:personer med en dyb struktur under sig (godt nok ikke en træ-struktur, men en acyklisk orienteret grafstruktur). Foreslår du så
  1. at dublere det nuværende kategori-system med et parallelt system af DK5-kategorier, eller
  2. at erstatte det nuværende kategori-system med et system af DK5-kategorier, eller
  3. at bruge det nuværende person-kategori-system i stedet for et DK5-system?
Jeg må indrømme at jeg ikke ser nytteværdien af DK5-kategorier ved siden af kategorierne med mere eller mindre sigende tekstuelle navne. Byrial 7. dec 2004 kl. 00:31 (CET)
Det er bestemt heller ikke let for mig, men jeg øver mig og håber på at blive klogere henad vejen. Lige nu drejer det sig om personbiografier, som placeres i 99.4 og dér underinddeles alfabetisk. Men .. i Wikipedia forestiller jeg mig, at der vil være mange biografier, mange flere end der er bøger om de pågældende (fordi det er så let at oprette en artikel uden at behøve at skrive og udgive en bog). Da jeg så løb ind i Gunnar Hansen-problemet, fik jeg den tanke, at man kunne underinddele 99.4 efter systemet, dvs. DK5 selv. Det gør man andre steder - men ikke det anbefales ikke direkte i 99.4
Hvad det andet angår er det en diskussion om emneindeksering generelt, og den bør nok ikke føres her i DK5 99.4 - men i DK5 - hvor det tidligere er blevet taget op.--hansjorn 7. dec 2004 kl. 00:42 (CET)
Folkebiblioteker har tit bogstøtter med "99.4 A", "99.4 B", "99.4 C" osv. til at opdele gruppen på boghylderne da gruppen typisk fylder mange reoler. Man kunne jo lave noget tilsvarende her (ikke at jeg vil anbefale det). (PS. Jeg kom ved en fejl til midlertidigt at fjerne hansjorns redigering herover (jeg ramte et forkert link i min browser). Det beklager jeg meget). Byrial 7. dec 2004 kl. 01:01 (CET)
Nu vil jeg ikke gøre Wikipedia til et fysisk folkebibliotek, hvis du forstår - kun bruge af den viden, de har indsamlet om klassedeling af litteratur. Mit forslag gik vist ganske enkelt på at tilføje et klassemærke udover 99.4 (der symboliserer biografiens natur), så man underinddeler systematisk, ikke alfabetisk.--hansjorn 7. dec 2004 kl. 01:16 (CET)
Så - nu var det mig, der kom til at trykke forkert og derved glemte jeg et eksempel om gamle "nu" Hansen. Han er - for mig - først og fremmest journalist, måske sportsjournalist, så en DK5-undergruppe kunne være: 07.1 - skrevet sammen med 99.4 bliver det til: 99.4071 - eller noget i den henretning.--hansjorn 7. dec 2004 kl. 01:20 (CET)