Kategoridiskussion:Danske historiske museer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er et museum ikke per definition et sted, hvor der opbevares historiske ting og sager? Så alle museer kunne jo indfinde sig her, men menes der ikke, at det skal være knyttet til historien generelt og ikke specifikt? Med andre ord: Der bør luges ud her ellers oversvømmes gruppes og skaber støj. --hansjorn 27. aug 2005 kl. 11:18 (CEST)

Vis evt. lidt mådehold ved lugningen: Kbh. Bymuseum skal vel vise byens historie, og kan vel dermed kaldes et "historisk museum"? -- Sebastjan 27. aug. 2005 kl. 11:30 (CEST)
Vil det ikke være den bedste løsning at danne underkategorier? --Troels Nybo 27. aug 2005 kl. 11:30 (CEST)
Jeg er i princippet enig i, det bør være museer, der beskæftiger sig med historie, der kategoriseres her. Jeg har imidlertid svært ved at se, at fx Politihistorisk Museum ikke skulle falde ind under denne kategori. Hvis kategorien skal begrænses til museer, der beskæftiger sig med historien i sin totalitet kan kategorien kun rumme Nationalmuseet.--Heelgrasper 27. aug 2005 kl. 12:04 (CEST)
Heelgrasper har et godt eksempel: Politimuseet. Her burde der stå: Kat:Danske museer og Kat:Politivæsen eller noget i den retning. Ellers har vi postmuseet, sygeplejskermuseet osv., der også skal være "historiske" - og den går jo ikke. Kan hænde, at jeg har luget kraftigt ud, men det er nok noget med manglende underkategorier, f.eks. lokalhistoriske museer, bymuseer osv. - prøv at tænke fremad på alle de muligheder, lille Danmark rummer.--hansjorn 27. aug 2005 kl. 19:58 (CEST)
Jeg har stadig svært ved at se, hvordan et museum, der beskæftiger sig med historie ikke kan være et historisk museum. Jeg har derfor netop placeret Slagelse Museum her, da det (ifølge artiklen) netop ikke er et kunstmuseum, men et historisk museum. Jeg forstår ikke, hvorfor det skulle være et problem, at fx postmuseet (Post & Tele Museum) er et historisk museum. "Den går jo ikke" - hvorfor ikke? Hvad er det lige, at de beskæftiger sig med, hvis det ikke er historie? Jeg vil anbefale, at de artikler, som Hansjorn fjernede kategorien fra, får den påført igen. Evt. kan der oprettes underkategorier, som "Lokalhistoriske museer" o.l., hvis der er behov.--Heelgrasper 29. sep 2005 kl. 20:38 (CEST)