Kategoridiskussion:Folkeslag i Mellemamerika

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mellemamerika Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mellemamerika, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Mellemamerikarelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Folkeslag i nordamerika[rediger kildetekst]

Kategorien her har været rubriceret under 'folkeslag i nordamerika' . Det går ikke . Jeg har fjernet rubriceringen, som måske har haft til hensigt at vise 'folkeslag i mellemamerika' også lever, eller har levet i nordamerika ?? Jeg vil gøre opmærksom på at kategorien mesoamerika måske kan bruges . Alternativet - at rubricere 'folkeslag i mellemamerika' under nordamerika (også) - giver heller ikke rigtig nogen mening . Såfremt nogle af de folkeslag rubriceret under 'folkeslag i mellemamerika' også lever eller har levet i nordamerika, så er det mest oplagt at rubricere dem som så (også) . Sechinsic 24. okt 2010, 18:27 (CEST)

Som det bl.a. fremgår af artiklen Mellemamerika, er Mellemamerika en del af Nordamerika. Derfor er det naturligt at denne kategori er en del af Kategori:Folkeslag i Nordamerika. --Palnatoke 24. okt 2010, 18:47 (CEST)
Hej Palnatoke . Jeg håber det er muligt at fremføre argumenter for redigering her på wikipedia . Jeg håber også du vil give dig tid til at genlæse mit indlæg her ovenfor . Taler vi om 'jeg har ret, du har uret' eller taler vi argumenter ?
Hvis det forholder sig sådan som jeg hypotiserede i mit indlæg, "at vise 'folkeslag i mellemamerika' også lever, eller har levet i nordamerika", så vil jeg tro det er mest oplagt at rubricere kategorien under 'mesoamerika' . Det giver vitterligt ingen mening at rubricere kategorien under 'folkeslag i nordamerika' . Sechinsic 24. okt 2010, 18:58 (CEST)
Jeg er enig med Palnatoke - Mellemamerika er defineret som en del af Nordamerika. --Steen Th 3. nov 2010, 21:04 (CET)
Indrømmet jeg tog fejl, kategorien 'Nordamerika' er baseret på den konsensus, iøvrigt international, at det er et subkontinent hvis udstrækning netop omfatter mellemamerika . Men slavisk og uden omtanke at rubricere de forskellige underkategorier i kategorien mellemamerika til de forskellige underkategorier i kategorien nordamerika er ikke smart, og iøvrigt ikke noget de andre wikipedia gør . Sechinsic 4. nov 2010, 15:48 (CET)
Hvis vi alene taler om geografisk udbredelse og ikke kommer ind på slægtskab eller andre forbindelser, finder jeg det ganske uproblematisk at "folkeslag i Mellemamerika" er en delmængde af "folkeslag i Nordamerika", men hvis der også skulle indtænkes kulturer og historie i kategoriseringen, var det en anden sag. Der er vi bare så heldige, at MediaWiki-softwaren giver rig mulighed for at kategorisere "i flere dimensioner", så man kunne sagtens også have disse andre aspekter med, bare i andre kategoritræer end dette. Erfaringen viser vist, at det går galt, når man blander kategoritræer med forskellige organisationsprincipper. --Palnatoke 4. nov 2010, 17:28 (CET)
Okay . Det er komplekst . Nordamerika er ikke simpelthen USA, Canada og Mexico, med forskellige øer fra eller til, mens mellemamerika er El Salvador, Nicaragua, Panama etc . Men,
  • På fransk wiki er det sådan .
  • På engelsk wiki er det ikke sådan . Engelsk wiki har dog kategorien Northern America, hvor det netop er sådan, en kategori som de deler med både Kina og Wales ...
  • Tysk wiki har inkluderet kategorien mellemamerika under nordamerika . De har til gengæld kategorien 'Amerika' der fungerer som overkategori, og skelner her i subkategorierne mellem nordamerika, mellemamerika og sydamerika . Så tysk wiki reproducerer også kategorierne, men kun under overkategorien 'Amerika' .
Jeg er ikke ifærd med at pådutte nogen mit verdenssyn, og vil bare nøjes med at gøre opmærksom på hvad jeg ser som den mest overskuelige kategorisering . Hvis det er det man ellers arbejder på.. (Palnatoke) Mediawikisoftware ? Dit argument går så på der ikke er nogen begrænsning i softwaren for produktionen af kategorier . Sechinsic 5. nov 2010, 18:45 (CET)