Kategoridiskussion:Folketingsvalgkredse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Når jeg ser på de områder, som er lagt i denne kategori, ligner de altså ikke valgkredse.. --Palnatoke 27. apr 2005 kl. 21:12 (CEST)

Ikke? Ordet valgkreds bruges i Folketingsvalgloven om både amtskredse, storkredse og opstillingskredse. Hvad mener du da at en valgkreds er?
PS. Ordet valgkreds bruges i valgloven kun i overskrifter og er ikke klar defineret, så muligvis omfatter det kun amts- og storkredse (som man vælges i), men ikke opstillingskredse (som man opstilles i, men ikke vælges i). I så fald er det kun Givekredsen som ikke er en valgkreds idet det er det eneste medlem af kategorien som er en opstillingskreds. Hvis der laves yderligere artikler om opstillingskredse, synes jeg atde bør have deres egen kategori, men så længe der kun er én artikel om en opstillingskreds så er næppe en god ide. Byrial 27. apr 2005 kl. 21:37 (CEST)
I almindelig praktisk sprogbrug er valgkreds og opstillingskreds synonymer, hvad der jo nok er et levn fra de onde gamle dage, hvor der var flertalsvalg i enkeltmandskredse.
Artikler om amtskredse er lidt spild - efter 1970 er der en amtskreds pr. amt. --Palnatoke 27. apr 2005 kl. 23:23 (CEST)