Kategoridiskussion:Gader i København

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hvad er indre by?[redigér wikikode]

I indre by kategorien står der: Indre By er indenfor søerne (Sortedams Sø, Peblinge Sø og Skt. Jørgens Sø) og indenfor bastionerne på Amager., mens der i denne kategori står:""Gader i Indre By" om gader inden for voldene. ". Jeg er sådan set ligeglad, men det ville være godt med ensretning og hvis definitionen med søerne vælges hvor grænsen trækkes i linjen hvor der ikke er søer, er Staldgade på Vesterbro og Steen Billes Gade på Østerbro fx. med eller ikke? Santac 9. maj 2008, 14:25 (CEST)

Det kommer vel an på postnummeret. Eller det vil i hvert fald være en måde at løse det på. --Saddhiyama 9. maj 2008, 14:53 (CEST)
Lige umiddelbart er det svært at opdele gaderne i København K, V og Frederiksberg efter postnummer da flere gader hører til forskellige postnumre, men det er da muligt at man kunne lave noget i stil med 0-1999 som indre by, men så kommer Østerbro-gaderne der ligger indenfor søerne ikke med og nogle Frederiksberggader der der ligger udenfor ikke med i definitionen, jf. Postdanmarks postnummerkort. Jeg synes derfor det giver mest mening at have en geografisk tilgang til det og opdele efter enten de gamle volde eller søerne/Stadsgraven, hvor jeg vil foretrække søerne/Stadsgraven fordi det er det område der af de fleste vil opfattes som indre by. Santac 11. maj 2008, 07:23 (CEST)
Jeg tror vi skal have en mere fast definition, a la "Gader i Post Distrikt København V" eller "Gader i Indre Nørrebro bydel", det nuværende begreb er for flagrende. Tag for eksempel Herman Triers Plads ud fra "typiske" betragtninger vil de fleste tro at den hører til Frederiksberg, men den har postnummer i København V og tilhøre administrativt Indre Nørrebro bydel (denne forvirring stammer tilbage fra dengang området var en del af jernbanernes rangeringsområde). - VicVal 11. maj 2008, 12:59 (CEST)
Det er også fint med mig at opdele på bydele (Østerbro, Nørrebro, Indre By og Christianshavn, Vestamager mv.), eller postdistrikter (KBH K, V, S, Ø). Jeg er sådan set ligeglad, men mon ikke det er mest hensigtsmæssigt at opdele efter postdistrikter hvor Postdanmark har sørget for at der ikke er to gader der hedder det samme. Santac 13. maj 2008, 10:26 (CEST)
Alle gader i København er navngivet entydigt (se eventuelt en kopi af listen fra Københavns Kommune på min sandkasseside Bruger:VicVal/Gader som wiki-links (overskrift KK)). Postnumre rammer ind i nogle konflikter, f.eks. Københavns postterminal som ligger på Vesterbro men som har postnummer 0900 København C. Jeg vil foreslå at vi opdelere ud fra Køenhavns Kommunes officielle data-grundlag som findes her KK Koncern Service - VicVal 14. maj 2008, 17:41 (CEST)
OK, jeg var ikke klar over at alle gader var entydige indenfor den enkelte kommune, jeg troede kun de var entydige pr. postnummer. Dit forslag om at opdele på bydele er også udmærket, men nu er bydelene stort set lige indført. Jeg er ikke engang sikker på om de er fuldt implementerede i kommunen. Et eller andet sted synes jeg dog nok, at det er det bedste forslag. Mit oprindelige indlæg var egengtlig mest for at der kom en ensretning. Santac 14. maj 2008, 17:58 (CEST)
Jeg leger lidt med mulighederne over i min sandkasse og så vil jeg gerne rydde op jvf. ovenstående dialog. OK? - VicVal 14. maj 2008, 18:35 (CEST)

Lavendelstræde[redigér wikikode]

Jeg har lavet en artikel om Lavendelstræde på http://da.wikipedia.org/wiki/Lavendelstr%C3%A6de / Mvh. Sten Martin