Kategoridiskussion:Hackere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ordet hacker har to modstridende betydninger på dansk (ligesom på engelsk) - og de personer som foreløbig er i denne kategori er "hacker" i hver sin betydning. Vi bliver nødt til meget klart at definere hvad kategorien skal indeholde - eller måske (og hellere) for klarhedens og neutralitetens skyld nedlægge den til fordel for for eksempel

  1. Kategori:It-forbrydere
  2. Kategori:Programmører

Byrial 7. dec 2004 kl. 19:03 (CET)

Jeg antager at Kategori:It-forbrydere i så fald er en underkategori til Kategori:Programmører? Bortset fra det, så er jeg i tvivl om der på dansk er to betydninger - det er mit indtryk at "hacker" i betydningen programmør kun bruges i programmør-jargon. --Palnatoke 7. dec 2004 kl. 21:16 (CET)
  • "Kyndig programmør"-betydningen bruges – og synes endda dominerende på Wikipedia: Nogen har placeret Richard Stallman i kategorien - og meget kan man sige om RMS, men ikke at han er en forbryder, så denne "nogen" må jo mene at hacker ikke nødvendigvis betyder forbryder. Det samme gør jeg, og jeg ville være stolt over at blive kaldt hacker (af de rigtige personer). Indtil jeg redigerede i hacker tidligere i dag stod der i artiklen at brugen om forbrydere var "fejlagtig".
  • Forbryder-hackere behøver ikke nødvendigvis selv at være programmører idet de kan bruge andres programmer til deres gerninger, dette gælder især de såkaldte script kiddies.
  • Byrial 7. dec 2004 kl. 21:47 (CET)

Jeg er uenig. En del faktisk.

Ordet hacker er meget klart defineret. En hacker er en person der undersøger og justere detaljerne af et program eller system. En hacker er en programmør der.... Naahhh... Kig her for en forklaring: http://dict.die.net/hacker/

En hacker er ikke nødvendigvis en kriminel person. Så derfor... kategorien er i høj grad præcis. Desuden er det også en halvstor kategori på den engelske wikipedia.

Nu er det jo på ingen måde givet at hacker betyder det samme på dansk og på engelsk - og jeg mener i øvrigt ikke at Wikipedias bidragydere er repræsentative for dansk sprogbrug. Vi ved kort sagt for meget om computere. --Palnatoke 7. dec 2004 kl. 22:07 (CET)
Hacker er måske klart defineret, men på forskellig måde af forskellige mennesker. Den engelske kategori en:Category:Hackers er lille efter min opfattelse i forhold antallet af kendte hackere (i begge betydninger) som ikke er i gruppen (der er 19 artikler og en underkategori), og bærer præg af at bestå af personer fra to grupper som ikke har ret meget med hinanden at gøre, og næppe ville have lyst til at være i samme kategori. Der er ingen grund til at efterligne det rod. Byrial 7. dec 2004 kl. 22:18 (CET)


Jeg støtter Byrial. Denne kategori er ubrugelig. En artikel om begrebet hacker (der engang refererede til folk der lavede møbler med en økse) og dets udvikling kunne være interessant, men kategori bestående af to underkategorier af folk der ikke har ret meget tilfælles er bare støj.--Per Abrahamsen 22. aug 2005 kl. 15:04 (CEST)