Kategoridiskussion:Kulturradikale personer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tvivlsom kategori[rediger kildetekst]

Jeg synes at kategorien (plus listen i artiklen kulturradikalisme) er lidt tvivlsom. Langt de fleste af de personer som er i kategorien ville aldrig selv have benævnt sig "kulturradikale", nogle af personerne i kategorien er endda døde lang tid før begrebet opstod (i 1955). Hvis senere forskere eller kollegaer har kaldt dem kulturradikale, eller de selv har benævnt sig det, så kan det selvfølgelig fremgå af deres respektive artikler, men jeg synes ikke at begrebet omfatter en så fast defineret gruppe at det kalder på en selvstændig kategori. --Saddhiyama 23. sep 2009, 18:53 (CEST)


Jeg tror det vil være bemærkelsesværdigt hvis wikipedia alene nægter, at kalde disse personer for kulturradikale. Jeg har ikke kategoriseret dem ud fra hvad jeg selv mener, men hvad bl.a. Den Store Danske siger og diverse litterære opslagsværker.--Sarmundo 23. sep 2009, 19:11 (CEST)

Som du kan se af ovenstående, mener jeg heller ikke at man ikke skal nævne at de er blevet kaldt eller kaldte sig kulturradikale i deres respektive artikler, - hvis man vel at mærke kan dokumentere det med behørige kilder; men jeg mener at det er problematisk at kategorisere dem som sådan, især personer som er døde lang tid før begrebet opstod. Begrebet og bevægelsen kulurradikalisme er simpelthen for diffus til en sådan generalisering. --Saddhiyama 23. sep 2009, 20:03 (CEST)
er dette en seriøs diskussion ? såvidt vides var kulturradikalisme et fænomen i 50'erne og 60'erne, men er indenfor de sidste 5-10 år gået noget så gevaldigt i selvsving . hvis dansk wikipedia kan have en artikel der skriver om british empire bogstaveligt talt fra stenalderen til nutiden (og det kan den) så er kategorien Kulturradikale personer ikke alene ok, men endda helt åben . situationismen lever 84.238.88.15 24. sep 2009, 11:46 (CEST)
? --Saddhiyama 24. sep 2009, 12:16 (CEST)
? ditto --Sarmundo 24. sep 2009, 18:46 (CEST)