Kategoridiskussion:Lister over regenter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Regenter/regeringsledere Kære Carina, i Danmark er det monarken, der er regent, mens statsministeren er regeringsleder. Tilsvarende opdelinger findes vel i de fleste republikker også. Jeg mener, at regent-kategorien bør reserveres monarker og måske præsidenter.--Staunited 2. jun 2008, 16:53 (CEST)

Jeg ved det godt. Tænkte vi sagtens kunne slå det sammen i én kategori, men det kræver selvfølgelig en kategoribeskrivelse, som jeg ikke lige fik tilføjet. Vi kan også flytte den til Kategori:Lister over regenter eller regeringsledere, men synes det bliver noget langt. --CarinaT 2. jun 2008, 16:59 (CEST)
Den er lang, enig; problemet er nok, at det ikke giver tilstrækkelig mening (forfatningsmæssigt, politisk) at have de to kategorier samlet i én. At der så er statsoverhoveder, der netop på grund af en specifik forfatning (USAs og måske også Frankrigs f. eks.) samtidig leder regeringen, udnævner ministre osv., er en anden sag. Så mit forslag er to adskilte kategorier med de få sammenfald, det måtte give.--Staunited 2. jun 2008, 17:20 (CEST)