Kategoridiskussion:Påbegyndte artikler om Danmarks geografi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Læste lige lidt om "min" by (Viby Sjælland) og undrede mig over "skabelonen", der var brugt. Det ser ud til, at "nogen" har gjort meget ud af, at danske byer skal beskrives som tilhørende en del af et eller andet sogn.

Jeg har svært ved at se, at brugen af sogne er relevant i emnet "geografi".

Dernæst synes jeg, at sogne er en dårlig beskrivelse eller forklaring til en geografisk placering, for det er vel trods alt de færreste, der ved hvor et bestemt sogn ligger.

Nå men bortset fra det, så fortsæt endelig det gode arbejde :-) (Skrev 87.59.134.42 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Sogneinddelingen var specielt oppe at vende i forbindelse med kommunalreformen (se diskussion). Men sogneinddelingen havde en ret stor betydning i forbindelse med kommunalreformen i 1970, hvor vi fik de "nye gamle" kommuner. Godt nok med en ny reform i 2007, men for de fleste kommuner skete der blot sammenlægning eller slet intet - kun få blev splittede op i større eller mindre grad. Så sognene ligger sådan set stadigvæk til grund for inddelingen af de nuværende kommuner og regioner.
Men ja - mange aner i dag intet om sognene. De meste af min viden om disse sogne stammer også fra Wikipedia :) --|EPO| 19. jul 2008, 16:21 (CEST)