Kategoridiskussion:Riddere af Dannebrog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hvorfor er denne kategori i Kategori:Danskere? Det er da ikke kun danskere, der tildeles denne titel? --Morten Barklund 19. nov 2005 kl. 16:04 (CET)

Det er et definitionsspørgmål - vi har generelt ikke været nærige med nationalitetskategorierne, men "personer med tilknytning til Danmark" er naturligvis præcisere. --Palnatoke 19. nov 2005 kl. 16:25 (CET)
Well, jeg ville have det fint med at proppe den i Kategori:Danmark eller tilsvarende, men jeg synes det er misvisende, at den er i Kategori:Danskere. --Morten Barklund 19. nov 2005 kl. 19:19 (CET)
Jeg overvejede det også, men Kategori:Danskere er krydspunktet mellem Kategori:Danmark og Kategori:Personer. --Palnatoke 19. nov 2005 kl. 20:21 (CET)
Kunne man så ikke smide den i Kategori:Danmark og Kategori:Prismodtagere? Så kommer den hierarkisk ind under både Danmark og Personer – bare i et andet krydspunkt. Med mindre det selvfølgelig generelt forholder sig sådan, at der under Kategori:Danskere er andre personer, der ikke rent faktisk er danskere. --Morten Barklund 19. nov 2005 kl. 20:37 (CET)
Så hellere oprette Kategori:Danske hædersbevisninger og Kategori:Modtagere af danske hædersbevisninger - en orden er ingen pris. --Palnatoke 19. nov 2005 kl. 20:56 (CET)
Og så igen putte de to i henholdsvis Kategori:Hædersbevisninger og Kategori:Modtagere af hædersbevisninger (ny kategori med overkategorien Kategori:Personer). Det kan jeg meget vel følge dig i. Dog, hvor går forskellen mellem priser og ordener – og det er ikke et retorisk spørgsmål :) --Morten Barklund 19. nov 2005 kl. 23:27 (CET)
Der er flere forskelle: Priser uddeles gerne periodisk; ordener uddeles som regel så der er et vist antal i omløb. Priser kan have en særdeles snæver målgruppe, gerne fagligt defineret; ordener har almindeligvis forholdsvis brede målgrupper (husordener er en undtagelse). Af dette følger at priser giver prestige på et snævert område, mens ordener gerne giver mere generel street credit. Samtidig er der den historiske vinkel, hvor der er meget mere hurlumhej om ordener end om priser. --Palnatoke 19. nov 2005 kl. 23:58 (CET)
Finfin, så er jeg med og enig. Så kan Kategori:Prismodtagere også flyttes til en ny Kategori:Modtagere af hædersbevisninger? Skal vi så ikke oprette disse og flytte rundt? :) --Morten Barklund 20. nov 2005 kl. 00:07 (CET)