Kategoridiskussion:Skatter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navngivning[rediger kildetekst]

Flertalsformen kunne forlede nogen til at tro at kategorien handler om enkelte skatter snarere end om skat som begreb. Landsskatteretten ville således være bedre placeret i Kategori:Skat end i Kategori:Skatter. --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 09:33 (CEST)

Generelt foretrækker jeg flertal i kategorisystemet, men især her ville jeg undgå flertydigheden /selvom 'skatter' vist også bruges som et kælenavn/. Så kategorien handler om forskellige skatter og afgifter, men naturligvis også om skat som begreb.--hansjorn 2. aug 2005 kl. 17:49 (CEST)
Hvad med at kalde kategorien for "Beskatning"? --Maitch 2. aug 2005 kl. 20:34 (CEST)
God ide - OK med mig. Det indeholder mere betydning end blot 'skat' --hansjorn 2. aug 2005 kl. 20:44 (CEST)
Jeg tilslutter mig også en omdøbning til Beskatning eller Skat. --C960657 23. nov 2010, 20:16 (CET)
Enig - endnu bedre ville måske være Kategori:Skatter og Afgifter? --Martin Manscher 18. jan 2011, 21:37 (CET)

Jeg blev noget forbavset over at se den engelske definition, der starter med: involuntary fee altså ufrivillig afgift. Det kan da godt være, at man ser sådan på det "over there", men den skandinaviske model har dog været, at skat betales med glæde, fordi man får noget igen - eller har jeg misforstået min børnelærdom?--hansjorn 2. aug 2005 kl. 17:56 (CEST)

Uanset om man er glad eller ej, har man jo ikke friheden til at vælge ikke at betale. --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 18:20 (CEST)
Det er ikke alle der betaler skat med glæde. Jeg gør for eksempel ikke, men dette er ikke stedet at diskutere politik. Men rent abstrakt, ville det slet ikke være nødvendigt med en skatteopkrævning, hvis alle betalte med glæde, fordi de så ville betale skat, uanset om de blev tvunget til det eller ej. Men nu har vi et ret omfattende kontrolapparat i form af Told&Skat, så vi må kunne konkludere at det ikke er alle der ser det som en frivillig afgift. -- Bruger:Wegge 2. aug 2005 kl. 18:23 (CEST)
"Ufrivillig" kan ikke bruges i forbindelse med skat. Der er skatter, som man betaler frivilligt, i hvert fald kirkeskat. Så det bør nok undgås at sætte et tillægsord foran. --Sir48 (Thyge) 2. aug 2005 kl. 18:42 (CEST)
Hvorfor diskuterer vi definitioner på det engelske Wikipedia? Burde det ikke gøres der i stedet. --Maitch 2. aug 2005 kl. 19:46 (CEST)
Det gør vi, fordi jeg kom i tvivl om jeg havde fundet den rette, korresponderende kategori - det kunne jo hænde, at de havde en anden, hvor man definerede skatter som noget positivt - og så passede den jo bedre til vores skandinaviske model. --hansjorn 2. aug 2005 kl. 19:57 (CEST)
Hvis du kigger på de artikler, som findes i den engelske kategori, så svarer de nogenlunde til indholdet i den danske. Yderligere skal det nævnes at vi i henhold til NPOV ikke må lave negative eller positive kategorier. Det er udelukkende definitionen, der er en smule forkert. For øvrigt skal du passe på med at generalisere, at alle danskere ser skat som noget positivt. --Maitch 2. aug 2005 kl. 20:31 (CEST)
Jeg generaliserer ikke, men henviser blot til den skandinaviske model, som vist startede helt tilbage i 1930'erne og førte til dagens velfærdssamfund, som alle tager patent på lige netop nu. Det er en simpel konstatering af, at der har været et bredt flertal i den danske befolkning igennem snart mange år på den model - det er skam ikke noget, jeg har fundet på (desværre ;-( --hansjorn 2. aug 2005 kl. 20:46 (CEST)