Kategoridiskussion:Teologer

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Mit ærinde er her kategorier, hvor jeg fjernede religion, der er overbefolket af alt mellem himmel og jord. Det er vel rimeligt at teologer har noget med teologi at gøre som det primære. --hansjorn 2. aug 2005 kl. 07:32 (CEST)

  Du har 1) slettet katom-skabelonen uden at uddybe den, hvilket på ingen måde er meningen - da den er bedre end ingenting, derudover har du 2) slettet overkategorien religion! - Hvordan kan teologer ikke hidrøre under religion?!? Jeg er meget ked af det, men jeg gendanner til den tidligere version. --Anjoe (Anders) 2. aug 2005 kl. 13:44 (CEST)
  Hm, ja okay, jeg kan lidt forsinket måske godt se din mening med (2) --Anjoe (Anders) 2. aug 2005 kl. 14:12 (CEST)
  Jeg ser en anden vanskelighed mht. denne kategori: ordet teolog bruges i forskellige betydninger, dels om den som bidrager til den teologiske videnskab, og dels om enhver som har taget teologisk eksamen (og er blevet præst); i daglig tale endda om en stud.theol. Måske burde det præciseres hvad vi her forstår ved teolog. -- Sebastjan 2. aug. 2005 kl. 13:50 (CEST)
  Ved kategorien menes vel især berømte og til dels banebrydende teologer - skriv det gerne på beskrivelsen af kategorien. --Anjoe (Anders) 2. aug 2005 kl. 14:12 (CEST)
  Hvis en biograferet person er teolog, er det vel oplagt at sætte Kategori:Teologer på artiklen? --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 16:25 (CEST)
  Jeg mener at mindstemålet for at få Kategori:Teologer sat på sig, er at personen, der er tale om, har fået udgivet et distinkt teologisk værk, som har haft i det mindste nogen indflydelse. Hvis ikke, hælder jeg mere til betegnelsen 'fagteolog' - men jeg er ikke helt sikker på, hvordan denne og lignende betegnelser (fagfilosof, fagbiolog) rent faktisk generelt bliver brugt og opfattet af danske sprogbrugere. --Anjoe (Anders) 2. aug 2005 kl. 16:39 (CEST)
  Bare for at tage et par eksempler: Hvilke(t) distinkt(e) teologisk(e) værk(er) har Løgstrup, Grundtvig og Jørgen Bøgh fået udgivet? --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 16:49 (CEST)
  Grundvigs "Den christelige Børnelærdom" er blevet teologisk fremhævet. Løgstrup udgav mangt og meget, hvor han giver udtryk for sin teologi, men jeg synes fx "Opgør med Kierkegaard" er et godt sted at starte. Jeg ved ikke med Jørgen Bøgh, og jeg synes heller ikke han skal inkluderes i kategorien. --Anjoe (Anders) 2. aug 2005 kl. 17:19 (CEST)
  Inden du fjerner kategorien fra alskens sider, bør du måske lige formulere kategori-teksten så den passer med din tolkning. --Palnatoke 2. aug 2005 kl. 18:22 (CEST)
  Er hermed gjort. mvh/--Anjoe (Anders) 2. aug 2005 kl. 18:28 (CEST)

  Start en diskussion om Kategori:Teologer

  Start en diskussion