Korsfjorden (Sør-Varanger)

Koordinater: 69°45′N 29°52′Ø / 69.750°N 29.867°Ø / 69.750; 29.867
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Korsfjorden. (Se også artikler, som begynder med Korsfjorden)

Korsfjorden (nordsamisk: Ruossavuotna) er et sund mellem Bøkfjorden og stedet hvor Kjøfjorden og Neidenfjorden mødes. Sundet ligger syd for Varangerfjorden i Sør-Varanger kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Sundet går mellem fastlandet og sydsiden af Skogerøya, og har sit østlige indløb mellem Svenskesteinnæsset og Tømmernæsset, det vestlige indløb er mellem Skogerøynæsset og Buholmen.[1]

Europavej E6 går langs en del af sundet på fastlandssiden, og langs vejen ligger de beboede steder Lonkuselv og Tusenvik. Den lille bebyggelse Høybukt ligger også ved sundet, og i umiddelbar nærhed af den, Kirkenes lufthavn. Skogerøya er helt ubeboet i dag, men den fraflyttede bebyggelse Steinskjærnes ligger ved sundet. Dele af fastlandssiden har militære restriktioner i tilknytning til Garnisonen i Sør-Varanger.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Korsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk

69°45′N 29°52′Ø / 69.750°N 29.867°Ø / 69.750; 29.867

Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi