LCD Soundsystem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
LCD Soundsystem
LCD Soundsystem - Roskilde Festival 2010.jpg
LCD Soundsystem, Roskilde Festival 2010
Information
Oprindelse New York, USA USA
Genre Dance-punk, Rock
Aktive år 2001 – 2011
Pladeselskab DFA Records
Capitol/EMI Records
Virgin/EMI Records
Associeret med !!!, Hot Chip, Out Hud, The Juan Maclean
Tidligere medlemmer James Murphy
Nancy Whang
Tyler Pope
Pat Mahoney
Gavin Russom
Al Doyle
David Scott Stone
Eksterne henvisninger
www.lcdsoundsystem.com

Hovedmanden i LCD Soundsystem er James Murphy, en amerikansk musiker og producer der er opvokset i Princeton Junction, New Jersey.

Historie[redigér | redigér wikikode]

LCD Soundsystem på scenen i Kristiansand, 2016
Foto: Tore Sætre

1990erne brugte han på at spille i hardcore-punkbands med navne som Pony og Speedking, men efter at være blevet desilusioneret over punkscenens konkurrencementalitet besluttede han at stoppe som udøvende musiker og i stedet hellige sig arbejdet som lydmand.

I 1999 arbejdede han for David Holmes på albummet Bow Down To The Exit Sign og mødte her den britiske Tim Goldsworthy. De slog sig sammen under producernavnet DFA (Death From Above) og startede også eget pladeselskab.

DFA er nu og da blevet kaldt for punk-funkens svar på The Neptunes, dels pga. den aura af coolness, der er om deres navn, dels fordi de selv laver musik. De har bl.a. produceret for New Yorker-gruppen The Rapture og remixet for folk som N.E.R.D, Fischerspooner og vore egne Junior Senior.

LCD Soundsystem pladedebuterede med singlen Losing My Edge i 2002 og blev hurtigt et fænomen på undergrundsscenen, hvor blandingen af punk-attitude og dansevenlige beats gjorde dem populære både på klubber og blandt et mere rockorienteret publikum.

Den største mainstremsucces har været singlen Daft Punk Is Playing At My House, som er inspireret af Murphys punkrock-fortid, hvor han nogen gange spillede til private fester med sit band.

Det fik ham til at fantasere om, hvordan det ville være, hvis en amerikansk teenager hyrede Daft Punk til at spille til sin private fest. Bandet ville blive fløjet ind fra Frankrig på første klasse men ende med at spille i kælderen ved siden af vaskemaskinen med et lokalt hardcoreband som opvarmning og et PA-anlæg, som var flikket sammen af stereoanlæg lånt fra de lokale teenagere. Ifølge Murphy ville det være den ultimative koncert.

Når LCD Soundsystem spiller live er det som en kvintet bestående af James Murphy, Phil Mossman, Nancy Whang, Tyler Pope og Pat Mahoney.

I marts 2007 udkom LCD Soundsystems andet studiealbum, Sound of Silver.[1]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.