Lars Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lars Nielsen
Født 10. august 1961Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse TrænerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lars Nielsen (født 10. august 1961) er cheftræner i Dansk Atletik Forbund.[1] Som aktiv atlet var han medlem af Munke Bjergby G & IF, AK Delta Slagelse, AGF og Aarhus 1900.

Lars Nielsen uddannet ingeniør ved Århus Teknikum i 1988, arbejde frem til 1996 i Rasmussen & Schiøtz A/S (senere NCC) første som entrepriseleder og senere som projektleder. I 1992 tilknyttet Dansk Atletik Forbund som landstræner for springerne. I 1996 blev han den første fuldtidsansatte cheftræner i Dansk Atletik Forbund, i 2004 blev han ansat i en kombinationsstilling som sportschef og cheftræner. Efter OL-2008 i Beijing gik han efter eget valg tilbage til jobbet som cheftræner og landstræner for springerne. Personlig træner for flere OL-, VM- og EM-finalister og medaljevindere bl.a. Renata Pytelewska Nielsen, Morten Jensen (sammen med Anders Møller), Pia Zinck, Marie Bagger Rasmussen, Martin Voss, Anders Møller m.fl. Han har også i en periode haft ansvaret for den fysiske træning for AGFs fodboldspillere.

Lars Nielsen var 1987-2013 gift med den tidligere længdespringer Renata Pytelewska Nielsen. De har sammen tvillingerne Peder Nielsen (dyrker trespring) og Mikkel Nielsen (dyrker stangspring).

Blev i 2014 gift med Ulla Kolding.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Weinreich, Jeppe (4. april 2017). Ændring i elitestrukturen: Her er de fem landstrænere. Dansk Atletik Forbund. Hentet 25. september 2017. 
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
AtletikudøverStub
Denne biografi om en dansk atletikudøver er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Lars Nielsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.