Lex Romana Visigothorum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Incipit af et eksemplar af Lex Romana Visigothorum, dateret til 10./11. århundrede.

Lex Romana Visigothorum eller Breviarium Alaricianum er en samling af romerske retsregler, som kong Alarik II ved hjælp af tilkaldte romerske retslærde lod foranstalte år 506 til brug for de i det vestgotiske rige levende romere, der ifølge germansk ret skulle behandles efter deres hjemlands love.

Samlingen består væsentlig af forskellige kejserlige love (Codex Theodosianus m.fl.) og af udtog af fremragende juristers skrifter (Gajus' Institutiones og Paulus' Receptæ sententiae[1]). Den var gældende hos vestgoterne i Spanien indtil 7. århundrede og fik også gyldighed i det frankiske rige.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter
  1. ^ Formodentlig Gaius, romersk jurist fra midten af 100-tallet og Julius Paulus Prudentissimus, romersk jurist fra 200-tallet


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.