Lorenz Helmschmied

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lorenz Helmschmied
Født 1450 Rediger på Wikidata
Augsburg, Bayern, Tyskland Rediger på Wikidata
Død 1515 Rediger på Wikidata
Augsburg, Bayern, Tyskland Rediger på Wikidata
Barn Kolman Helmschmied Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Helmschmied familie Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tøjmester Rediger på Wikidata
Kendte værker Helmschmied brynje Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lorenz Helmschmied eller "Helmschmid" (aktiv 1467–1515) var en tysk rustningssmed og medlem af Helmschmied-familien, der bestod af rustningssmede fra Augsburg. Han var en af Huset Habsburgs primære rustningsmagere under de tysk-romerske kejsere Frederik 3. og Maximilian 1., og han skabte nogle af de mest teknisk innovative og kunstnerisk komplekse rustninger i slutningen af 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet.

Han var søn af Jörg Helmschmied, der var aktiv i Augsburg fra 1439.[1] Hans bror, Jörg Helmschmied den yngre var også en talentfuld rustningsmager, der var aktiv først i Augsburg, og senere i Wien.[2] Lorenz er dokumenteret som en rustningssmedelærling fra 1469 og i 1477 som mester.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Freiherr von Reitzenstein, Alexander. "Der Augsburger Plattnersipper der Helmschmied." Münchner Jahrbuch der Bildenden Kunst 2, no. 3 (1951), 180.
  2. ^ Thomas, Bruno. "Jörg Helmschmid d.J.--Plattner von Maximilians I. in Augsburg und Wien." Jahrbuch der Kunsthistorischen Sammlungen in Wien 52 (1956)