Lumberjack Song

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"The Lumberjack Song" (en:: Skovhuggerens Sang) er en sang skrevet og fremført af komikergruppen Monty Python. Sangen blev skrevet af Terry Jones, Michael Palin og Fred Tomlinson.

Den blev først vist i niende episode af Monty Python's Flying Circus, der hed "The Ant: An Introduction" (en: "Myren; en introduktion"), på BBC1 den 14. december 1969. Sangen er siden blevet fremført i adskillige forskellige udgaver, inklusive på film, på scenen, and på LP. Hver gang har sketchen været forskellig. I et interview i 2007 fortalte Michael Palin at scenen og hele sangen blev skabt på omkring 15 minutter som afslutning på en arbejdsdag, da Python-gruppen havde ramt en blindgyde og ikke kunne finde en slutning til den foregående sketch i en barbersalon.

Sangen starter som en flerstemming hyldest til den hårdtarbejdende skovhugger, men efterhånden som teksten skrider frem, afsløres flere og flere pikante detaljer om skovhuggerens privatliv, og da han i sidste vers synger, at han nyder at gå i BH og hofteholder, forlader koret scenen i højlydt væmmelse.

D. 14. november 1975 blev Lumberjack Song udgivet som single i Storbritannien, fra Charisma Records. På bagsiden var Monty Pythons "Spam Song" (en: "Dåsekødets Sang").[1] A-siden blev produceret af Python-entusiasten George Harrison.[2]

Den danske komikertrio De Nattergale har lavet en dansk udgave af sangen kaldet "Tømrersangen", hvor en tømrer ligeledes har en særlig trang til at gå i dametøj. Den udkom i 1987 på deres album Hva' har vi da gjort ... siden vi ska' ha'et så godt[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Harry Castleman & Walter J. Podrazik, All Together Now: The First Complete Beatles Discography 1961−1975, Ballantine Books (New York, NY, 1976), p. 372. (engelsk)
  2. ^ The Editors of Rolling Stone, Harrison, Rolling Stone Press/Simon & Schuster (New York, NY, 2002), p. 194. (engelsk)
  3. ^ Diskografi. Nattergale.dk. Hentet 22/11-2013