MS Baltic Princess

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Baltic Princess, Mariehamn

MS Baltic Princess er en cruisefærge ejet det estiske færgerederi Tallink. Hun blev bygget på Aker Finnyards Helsinki New Shipyard i Helsinki i Finland i 2008. Skibet begyndte sin service på krydstogt ruten mellem Helsinki i Finland til Tallinn i Estland d. 15. juli 2008.

Koncept og byggeri[redigér | rediger kildetekst]

MS Baltic Princess blev bestilt som Tallink's fjerde nye cruisefærge i december 2005. Formålet med skibet var på det tidspunkt ikke frigivet, men efter Tallink's køb af Silja Line i 2006 blev det afsløret, at skibet ville erstatte MS Galaxy på Tallinn-Helsinki krydstogt ruten. Skibet blev døbt den 6. marts 2008.

Den forreste dele af skibet blev bygget på Aker Yards 'Chantiers de l'Atlantique værftet i Frankrig og blev slæbt til Helsinki i april 2007. I september blev den forreste del slæbt ind i en tørdok, hvor skroget blev afsluttet. Skibet blev flyttet ud af tørdokken i Helsingfors den 9. marts 2008 og blev officielt døbt.

Taget i brug[redigér | rediger kildetekst]

MS Baltic Princess blev leveret til Tallink den 10. juli 2008 og blev sat ind i service på ruten Tallinn-Helsinki den 15. juli 2008.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]