Spring til indhold

Mary's Boy Child

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Mary's Boy Child"
Single af Harry Belafonte
A-side(r)"Venezuela"
B-side(r)Papa Noël
Udgivet1956
Format7"/10" single
GenreJulemusik, calypso
Længde2:57
PladeselskabRCA Victor
Skrevet afJester Hairston

"Mary's Boy Child", også kendt som "Mary's Little Boy Child", er en amerikansk calypsojulesang skrevet af Jester Hairston i 1956[1] og oprindeligt indspillet af Harry Belafonte samme år.

Hairston skrev oprindeligt en calypso-sang til en fødselsdagsfest, hvor der skulle komme mange vestindere. Sangen kaldte han "He Pone and Chocolate Tea" ("pone" er en slags majsbrød). Da han senere af korlederen Walter Schumann blev bedt om at skrive en julesang til sit kor, kom Hairston i tanke om rytmen fra fødselsdagssangen og skrev nu en ny tekst til melodien.

Harry Belafonte hørte koret synge sangen og bad om lov til at indspille den. Det skete i 1956 med henblik på udgivelsen af et kommende album, An Evening with Belafonte (1957). Sangen blev også udsendt som single og nåede førstepladsen på den britiske hitliste i november 1957. Singlen var den første, der solgte mere end en million eksemplarer i Storbritannien - den har per 2017 solgt 1,18 millioner eksemplarer.[2] I 1962 kom sangen også med på en genudgivelse af Belafontes album To Wish You a Merry Christmas.

Andre versioner

[redigér | rediger kildetekst]

Sangen er indspillet af mange andre kunstnere. Den mest kendte udgave er uden tvivl disco-gruppen Boney M's version fra 1978, hvor de udgav den i et medley med "Oh My Lord". Denne udgave nåede også førstepladsen på den britiske hitliste og er en af de mest solgte julesange nogensinde i Storbritannien med 1,87 millioner eksemplarer i 2017.[2]

Desuden er sangen oversat til en række sprog og blandt andet indspillet af:

  1. ^ Leonard, James. "Mary's Little Boy Child". allmusic.com. Hentet 29. december 2017.
  2. ^ a b "The Official Top 20 biggest selling Christmas hits". officialcharts.com. 3. december 2017. Hentet 29. december 2017.