Meraki Networks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Meraki Networks er en virksomhed, som producerer udstyr og software til selvkonfigurerende radionet. Meraki har hjemme i Mountain View, Californien og de valgte San Francisco [1] til at lancere deres fællesskabsbaserede Free the Net [2] kampagne. Virksomheden udgøres af mange personer, som deltog og udviklede på MIT roofnet projektet [3]. Virksomheden producerer hardware og software, der gør forbrugere i stand til let at sætte et selvkonfigurerende radionet op. [4]. Meraki's mål er at "bring internet access to the next billion people".

Software[redigér | redigér wikikode]

Meraki har anvendt roofnet software og udviklet et stykke management software (kaldet "Dashboard") som anvendes til at indstille det selvkonfigurerende radionet. Softwaren anvender SrcRR [5] routing algoritmen til at bestemme ruter mellem basisstationerne. Hver basisstation sender periodisk en broadcast besked ud og alle andre basisstationer inden for rækkevidde vil som spurgt meddele deres ruter. Basisstationen anvender denne information til at rute datapakkerne til den nærmeste datanet router. Rutningen bliver primært gjort for at bestemme ruten til den nærmeste router (eller basistation med internetforbindelse).

Hardware[redigér | redigér wikikode]

Meraki designede Meraki Mini i flere versioner, en indendørsversion, udendørsversion og en udendørsversion med solcelleladeregulator evt. med solcelle. [6] [7] Basistationen til 2006 beta softwaren havde 8 MB flash og 32 MB ram hukommelse [8]. Basisstationerne har en ethernet port og en radioantenne. Hvis ethernet porten er slukket belaster basisstationen 2,5 watt – og er ethernet porten brugbar belastes med 3,5 watt.

Kilder/referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]