Michael Dithmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Michael Dithmer
Født 18. februar 1954 (69 år) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael Dithmer (født 18. februar 1954 i København) er departementschef i Erhvervsministeriet. Han har været departementschef i forskellige ministerier siden 1995 og er dermed (efter Peter Lofts afgang fra departementschefposten i Skatteministeriet) den længstsiddende departementschef på Slotsholmen.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Michael Dithmer er søn af direktør, landsretssagfører Jørgen Dithmer og kontorchef Johanne Louise Dithmer født Nyeborg. Han er gift med direktør i Domstolsstyrelsen Charlotte Münter.

Dithmer blev student fra Rungsted Statsskole i 1972 og siden økonom (cand.polit.) fra Københavns Universitet i 1984, hvorefter han blev fuldmægtig i Industriministeriet. Derefter var han i årene 1987-1995 henholdsvis fuldmægtig, kontorchef og afdelingschef i Finansministeriet. 1995-2001 var han departementschef i Økonomiministeriet, og da dette ministerium blev slået sammen med Erhvervsministeriet, bestred han den samme stilling i det samlede Økonomi- og Erhvervsministerium 2001-11. Derefter blev ministeriet igen splittet op, og Dithmer fortsatte som chef i det nye Erhvervs- og Vækstministeriet, der ved regeringsskiftet i 2016 så igen blev til Erhvervsministeriet.[1]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]