Michael Scott (The Office)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michael Scott
Medvirker i The Office
Carell07.jpg
Steve Carell, der spiller Michael Gary Scott.
Information
Første gang set "Pilot"
Spillet af Steve Carell
Fødselsdag 15. marts 1965
Arbejde Regional Manager (Sabre)
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Michael Scott. (Se også artikler, som begynder med Michael Scott)

Michael Gary Scott (født 15. marts, 1965 i Scranton, Pennsylvania, USA, klokken 11.23) er en fiktiv person på NBC's The Office, spillet af Steve Carell og baseret på Ricky Gervais' David Brent fra den originale britiske version af serien. Michael er den centrale karakter i serien og er daglig leder af Scranton-grenen af papir og printer distributionsfirmaet Sabre (tidligere Dunder Mifflin Inc.). I seriens levetid har Michael også indtaget rollen som co-manager i samarbejde med Jim Halpert samt været ejer af sit eget firma, The Michael Scott Paper Company, som sidenhen blev opkøbt af Dunder Mifflin.

Personlighed og ledelsesstil[redigér | redigér wikikode]

Michael bruger sine kollegaer som en slags substitut for en familie, da han ikke selv har nære slægtninge. Han prøver desperat at være ven primært og chef sekundært, og han har svært ved at indfinde sig i den autoritære rolle. Kollegaerne har dog efterhånden accepteret Michaels excentriske opførsel og higen efter opmærksomhed, der som regel er fokus for seriens narrativ. Det er dog kun den lettere aparte Dwight Schrute, der synes, Michael er kompetent til sit arbejde, mens især Stanley Hudson, Jim Halpert, Pam Beesley og Oscar Martinez er i den modsatte grøft.

Da Jim en kort overgang var co-manager udarbejdede han en graf, hvor Michaels produktivitet var beskrevet på følgende måde: "distraherer sine ansatte" 80 %, "overspringshandlinger" 19 % og "kritisk tænkning" 0.1 %. På trods af Michaels åbenlyse mangler har han dog formået at gøre Scranton-afdelingen til en succeshistorie, da grenen var en af de mest succesfulde under de tidligere ejere Dunder Mifflin, hvilket er fortsat under Sabre. Han er desuden også en fremragende sælger, hvilket han har vist i flere tilfælde under seriens levetid.

Fremtid[redigér | redigér wikikode]

Den 28. juni, 2010 blev det bekræftet, at Steve Carell forlader The Office, når hans kontrakt udløber efter sæson 7.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]