Mike Hampton

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mike Hampton
Mike Hampton.jpg
Personlige data
Fulde navn Michael William Hampton
Fødselsdato 9. september 1972
Fødested Brooksville, Florida, USA
Statsborger USARediger på Wikidata
Karriere
Højde 1,78 m
Positioner Starting pitcher
Batter/kaster Højrehåndet/venstrehåndet
Trøjenummer 32
År
1993
1994-1999
2000
2001-2002
2003-
Hold
Seattle Mariners
Houston Astros
New York Mets
Colorado Rockies
Atlanta Braves
Wikidata:
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael William Hampton (født 9. september 1972 i Brooksville, Florida, USA) er professionel baseballspiller.

Han er en venstrehåndet pitcher og spiller i øjeblikket for Atlanta Braves. Hampton debuterede i MLB 17. april 1993 for Seattle Mariners og har siden spillet for Houston Astros, New York Mets og Colorado Rockies. Hampton er blevet valgt til All-Star-kampen 2 gange (1999 og 2001) og har vundet 5 Silver Slugger-priser (1999-2003). På trods af sit ry som en fremragende fielder, har Hampton kun vundet én Gold Glove (2003). Til gengæld er han den eneste pitcher i historien, som har vundet en Silver Slugger-pris og en Gold Glove i samme sæson.

Mike Hampton har haft en noget svingende karriere. Efter en skidt start hos Mariners udviklede han sig hos Astros til at være en meget solid pitcher og i 1999 kom det store gennembrud med hele 22 Wins og en 2.-plads i afstemningen om Cy Young-prisen i National League. Astros valgte efter sæsonen at lade Hampton indgå i en byttehandel, som sendte ham til New York Mets.

Hampton var kun én sæson hos Mets, men med stor succés. Efter en lidt langsom start var han en bærende kraft i resten af sæsonen og slutspillet og blev kåret til MVP i NLCS-kampene mod St. Louis Cardinals. Efter sæsonens afslutning udløb Hamptons kontrakt, og han blev en meget efterspurgt free agent.

Mike Hampton valgte at skrive en ny 8-årig kontrakt med Colorado Rockies til en værdi af $121 mio., den største kontrakt for en pitcher nogensinde på det tidspunkt. Men som så mange andre før ham, fandt Hampton sig aldrig til rette i Colorados tynde luft, og Rockies sendte Hampton til Florida Marlins, som straks sendte ham videre til Braves.

Tilbage ved havets overflade fandt Hampton i 2003 og 2004 tilbage til tidligere tiders soliditet, dog uden at være prangende. Men i 2005 blev Hampton hårdt ramt af skader, og i september måtte han gennemgå den såkaldte "Tommy John"-operation, som betød at han sad udenfor i hele 2006. Derefter havde Braves håbet, at Hampton ville være helt frisk i 2007, men under en træning kom Hampton på ny til skade med sin albue og måtte igennem endnu en operation. Hampton forventes først at kunne pitche igen i 2008.

Mike Hampton er gift og har 2 sønner.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]