Misværfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Misværfjorden
Luftfoto af indløbet til Misværfjorden, med Støvsetbroen over til Storøya.
Luftfoto af indløbet til Misværfjorden, med Støvsetbroen over til Storøya.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Bodø
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden
Type fjord
Maks. længde 15 km
Oversigtskort

Misværfjorden er en fjordarm af Skjerstadfjorden i Bodø kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Ljønes i vest og bygden Skjerstad i øst og går 15 kilometer mod syd til Misvær i bunden af fjorden.[1]

Lidt inde i fjorden ligger bebyggelserne Hoset på vestsiden og Støvset på østsiden. Mellem disse ligger Store Sandøya og fra Støvset går der bro over til øen og dæmning videre til Hoset. Broen er en del af fylkesvej 554. Længere inde i fjorden ligger bebyggelserne Bu, Oldereid og Enget på vestsiden af fjorden. Ved Enget ligger Oldereid kraftstation. På østsiden ligger bebyggelsen Espenes. Inderst i fjorden ligger landsbyen Misvær.

Riksvej 812 går langs næsten hele vestsiden af fjorden. På østsiden er der mindre veje, yderst i fjorden fylkesvej 554 og inderst fylkesvej 552.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Misværfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).