Munkegårde (Tikøb Sogn)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Munkegårde. (Se også artikler, som begynder med Munkegårde)

Munkegårde (rettelig: Munkegaarde) er en tidligere landsby i Tikøb Sogn, nu opslugt af Kvistgård.

Munkegaarde bestod i 1682 af 2 gårde beliggende nord for den daværende Munke Sø med et samlet dyrket areal på 49,6 tønder land skyldsat til 8,46 tønder hartkorn.[1] Dyrkningsformen var trevangsbrug.[2]

Efterhånden byggedes der en række huse langs landevejen fra Humlebæk til Tikøb i tilknytning til Kvistgård Station. Efter 2. verdenskrig skete en yderligere udbygning, og landevejen gennem bebyggelsen blev afløst af en ny sønden om denne.

Efter kommunalreformen i 1970 blev der i områdets nordlige del udlagt et mindre industriområde som en del af Kvistgård industriområde, der på tre sider (syd, øst og nord) omkranser Munkegårde Hegn.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Pedersen, s. 10
  2. ^ Madsen, s. 33

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Lars Bjørn Madsen: En beskrivelse af Tikøb Sogn i året 1681; Helsingør Kommunes Museer 1997; ISBN 87-89120-36-1
  • Henrik Pedersen: De danske Landbrug fremstillet paa Grundlag af Forarbejderne til Christian V.s Matrikel 1688. Udgivet efter hans Død paa Bekostning af Carlsbergfondet (København MCMXXVIII; Reprotryk for Landbohistorisk Selskab, København 1975), ISBN 87-7526-056-5
Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Munkegårde (Tikøb Sogn) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.