Spring til indhold

My Hero Academia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
My Hero Academia

Det japanske logo for mangaserien
僕のヒーローアカデミア
(Boku no Hīrō Akademia)
Genre
Manga
ForfatterKōhei Horikoshi
UdgiverShueisha
Engelsk udgiverViz Media
Dansk udgiverForlaget Fahrenheit
DemografiShounen
MagasinWeekly Shōnen Jump
Original udgivelse7. juli 2014 – igangværende
Bind37
Tv-anime
Instruktør
ForfatterYōsuke Kuroda
StudieBones
Netværk
Original udsendelse3. april 2016 – igangværende
Afsnit138 + 8 OVA'er
Spin-off-manga
Anime-film
Spil
Video games

My Hero Academia (Japansk 僕のヒーローアカデミア, Boku no Hīrō Akademia) er en Mangaserie af Kōhei Horikoshi. Den er blevet udgivet i Japan siden 2014 og har modtaget adskillige spin-off-mangaer, film og en animeserie. Værket er af genrerne shounen, drama og action.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Kontekst[redigér | rediger kildetekst]

My Hero Academia foregår i Japan i en parallel virkelighed til vores egen, hvor 80% af den menneskelige befolkning har udviklet supkræfter kaldet "Træk" (個性 Kosei, oversat: "Individualitet"), som opstår i børn senest i en alder af fire. Der er utalige former for Træk, og det er ganske usandsynligt at finde to mennesker, som har præcis samme kræfter, uden at være tæt beslægtet. Blandt de idivider, som bærer et Træk, er der nogen af dem, som bliver kaldt Helte, og som hjælper myndighederne med at redningsoperationer og at fange forbrydere, som misbruger deres kræfter, også kendt som Skurke.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Serien følger den Trækløse teenager Izuku Midoriya, som hele sit liv har ønsket at følger I Almight, verdens Helt nummer ets fodspor og blive en helt, som kan redde alle med et smil. En dag møder Izuku sit idol, og spørger om det er muligt for ham at blive en helt. Han får at vide, at uden et Træk, kan det ikke lade sig gøre, men da Izuku senere uden tøven kaster sig ind i en situation, for at redde sin barndomsven fra en undsluppen Skurk, må Almight sande, at selvom Izuku intet Træk har, er han gjort af det rette stof. Almight, hvis heltedage er på lånt tid grundet en gammel skade, giver sit eget Træk videre til den unge Izuku, som han håber en dag vil kunne følge i hans fodspor. Den næste periode hjælper Almight Izuku med at træne, så han kan beherske sit nyerhvervede Træk, for dernæst at søge ind på U.A., den førende skole inden for heltefaget, så Izuku en dag kan blive en rigtig Helt.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Official Website for My Hero Academia". Viz Media. Arkiveret fra originalen 26. september 2021. Hentet 26. oktober 2017.
  2. ^ Hackett, Jennifer (31. juli 2018). "What My Hero Academia Gets About Superheroes that Western Comics Don't". Crunchyroll. Arkiveret fra originalen 17. november 2018. Hentet 17. november 2018.
  3. ^ Pineda, Rafael Antonio (27. oktober 2015). "My Hero Academia Superhero Manga's TV Anime Briefly Listed". Anime News Network. Arkiveret fra originalen 24. juni 2018. Hentet 23. juni 2018.