New Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
New Girl
NewGirl-Logo.svg
Information
Genre Sitcom
Skabt af Elizabeth Meriwether
Skrevet af Kay Cannon Rediger på Wikidata
Medvirkende
Spilletid 21–24 minutter
Sprog Engelsk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 7
Antal afsnit 146
Produktion
Location Los Angeles Rediger på Wikidata
Produktionsår 2011-2018
Produktionsland USA USA
Instruktør Max Winkler,
John Hamburg,
Jake Kasdan,
Jake Johnson,
Michael Schultz med flere Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal FOX
Musik
Åbningstema
  • "Hey Girl" af Zooey Deschanel (sæson 1–4)
  • "Hey Girl" (instrumental) (sæson 4–7)
Komponist Ludwig Göransson
Links
Officiel hjemmeside Rediger på Wikidata
New GirlIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

New Girl er en amerikansk tv-serie, som havde premiere på FOX den 20. september 2011. Serien omhandler skolelæreren Jess (Zooey Deschanel), som flytter ind hos tre mænd; Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) og Winston (Lamorne Morris); Jess' bedste ven CeCe (Hannah Simone) og Coach (Damon Wayans Jr.), som af og til bor i lejligheden.

Cast og karakterer[redigér | redigér wikikode]

  • Zooey Deschanel som Jessica "Jess" Christopher Day, en boblende, offbeat lærer i hendes tidlige trediverne, der oprindeligt var fra Portland, Oregon. I pilotepisoden flytter hun ind i gutternes lejlighed, hvor Nick, Schmidt og Coach hjælper hende med at komme videre fra en smertefuld brud med sin kæreste Spencer.
  • Jake Johnson som Nicholas "Nick" Miller, en grumpy ung mand, som oprindeligt kommer fra Chicago. Han arbejder som bartender, efter han droppe ud af jurastudiet. Han skriver sin første bog i sæson 6.
  • Max Greenfield som Winston Saint-Marie Schmidt, er en jødisk mand, som er damernes ven. Han kommer oprindeligt fra Long Island. Schmidt mødte Nick på college mens han gik på Syracuse University, da han var en overvægtig jomfru. Siden da har han tabt sig, og arbejdet hårdt for at genopbygge sit image. Schmidt er en snobbet kontrolfreak. Han gifter sig til sidst med Jess' ven Cece. Schmidts fornavn er en langvarig hemmelighed i serien, indtil den næstsidste episode af sæson seks "San Diego", hvor det afsløres at være Winston.
  • Damon Wayans Jr. som Coach er en tidligere atlet, som nu arbejder som personlig træner. Efter en brud med sin kæreste vender Coach tilbage til lejligheden i sæson 3, efter to år væk fra serien.
  • Hannah Simone som Cecilia "Cece" Schmidt, født Parekh, er en model og Jess' bedste ven siden barndommen. Selvom Cece og Jess er meget forskellige, er Cece meget loyal og beskyttende ven til Jess. Hun bliver interesseret i Jess' bofælle Schmidt og i starten prøver de at holdes flirt hemmelig overfor deres venner. Cece bliver i finalepisoden af sæson 5 gift med Schmidt, med hvis hjælp hun hun færdiggør skolen og bliver tv-journalist.
  • Lamorne Morris som Winston L'Andre Bishop, er en tidligere basketballspiller fra Chicago og Nicks barndomsven. Da han mister sin plads som point guard for et hold i den lettiske basketballliga vender han tilbage til USA, hvor han flytter ind i lejligheden i afsnit 2. Han bliver uddannet politimand.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikiquote har citater relateret til:
[[q:{{{1}}}|New Girl]].