Nick Clegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nick Clegg
Personlige detaljer
Født 7. januar 1967 (57 år)
Chalfont St Giles, Storbritannien
Politisk parti Liberaldemokraterne
Højde 1,84 m
Ægtefælle Miriam González Durántez (fra 2000)
Mor Eulalia Hermance van den Wall Bake
Far Nicholas P. Clegg
Uddannelses­sted Europakollegiet
Robinson College
Westminster School
University of Minnesota
Caldicott School
Religion Agnostisk ateisme
Underskrift
Links
hjemmeside
Biografi på europarl.eu
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Nicholas William Peter "Nick" Clegg (født 7. januar 1967) er en britisk politiker, der fra 2007 til 2015 var leder for partiet Liberal Democrats. Han var vicepremierminister i koalitionsregeringen med de Konservative fra 2010 til 2015, men måtte træde tilbage fra både denne post og sit partilederskab efter et svidende nederlag ved parlamentsvalget i 2015.

Clegg's første betydelige hverv som folkevalgt var som europaparlamentsmedlem for kredsen East Midlands fra 1999 til 2004. Han blev valgt ind som parlamentsmedlem for Sheffield Hallam ved valget i 2005 og blev i 2006 Liberaldemokraternes talsmand for home affairs (indenrigspolitik). Clegg vandt i 2007 over Chris Huhne i partiets valg om at blive leder af Liberaldemokaterne. Udover det parlamentariske arbejde har Clegg også bidraget til mange skrifter og bøger om politiske emner.

Clegg er uddannet på Caldicott School i Buckinghamshire og Westminster School i London, efterfølgende på Robinson College, University of Cambridge, hvor han studerede socialantropologi. Senere studerede han på University of Minnesota og Europakollegiet. Han er gift med Miriam González Durántez, og de har tre børn.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]